Ghicitoarea lui Mircea Dinescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Dinescu,  poet, membru  CNSAS şi fermier
Mircea Dinescu, poet, membru CNSAS şi fermier

Declarat de Agenţia Naţională de Integritate ca fiind incompatibil cu statutul de membru în Colegiul CNSAS, poetul acuză interese politice, nu dă nume, dar invită la ghicirea acestora. Mircea Dinescu a lăsat să se înţeleagă că nu va contesta decizia ANI şi a spus că aşteaptă să fie dat afară de la CNSAS.

ANI a concluzionat, în urma verificărilor, că Mircea Dinescu se află în incompatibilitate încă de la 27 martie 2006, când a fost numit membru în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, funcţie asimilată celei de secretar de stat.

Inspectorii Agenţiei au stabilit că Dinescu deţine funcţia de administrator unic la S.C. AGROINDUSTRIALA S.R.L. GIUBEGA din 19 februarie 2004, iar în perioada 15.12.2005 - 14.11.2008 a fost administrator al S.C. GRĂDINA CU VIŞINI S.R.L.

Cele două societăţi „au desfăşurat activitate comercială în mod neîntrerupt şi au înregistrat în perioada 2006 - 2008 venituri în sumă totală de 6.145.388 de lei şi profit în sumă totală de 2.058.010 lei", se arată în comunicatul remis de ANI.

„O să contest la televizor"

Decizia ANI poate fi contestată în termen de 15 zile „de la data comunicării actului de constatare a conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate". Mircea Dinescu a lăsat să se înţeleagă că nu va ataca decizia ANI, ci va aştepta să fie dat afară.

„O să contest la televizor sau pe unde o să pot....Dar vreau şi eu să ştiu: dacă nu eram la CNSAS, se mai lega cineva de mine?", a întrebat el, retoric, susţinând că eliminarea sa din CNSAS serveşte unor interese politice. Întrebat cine ar avea aceste interese, Dinescu s-a mulţumit să răspundă: „Ghici, ghicitoarea mea".

El a mai afirmat că la 28 decembrie anul trecut a primit de la ANI un document în care se spunea că e incompatibil cu funcţia din Colegiu pentru că este senior editor la „Cotidianul". „Dar eu plecasem cu vreo două luni înainte, iar pe 28 decembrie «Cotidianul» nu mai apărea", a subliniat Dinescu.

Juriştii CNSAS urmează să analizeze situaţia creată în jurul lui Dinescu, dar, potrivit Mediafax, aceştia sunt de părere că nu poate fi demis din funcţie decât de Parlament, forul care l-a numit, şi nu de preşedintele CNSAS.

Legea stabileşte că membrii Colegiului CNSAS au obligaţia declarării averii şi intereselor, iar fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din funcţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite