Gheorghe Flutur: ”Vrem să majorăm salariile bugetarilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreședintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, astăzi, că salariile bugetarilor vor reveni la nivelul la care erau în anul 2010.

Flutur a explicat că a fost nevoie de măsuri de austeritate, printre care și reducerea salariilor bugetare, dar acum fiindcă situația economic ă s-a imbunătățit este firesc ca veniturile să fie reîntregite, informează Agerpres.

„Vrem să majorăm salariile bugetarilor. Mai exact reîntregirea salariilor bugetarilor, care au fost reduse în iunie 2010. Aşa cum PDL şi-a asumat, ca principal partid de guvernământ, o serie de măsuri nepopulare, dar necesare, de ajustare a cheltuielilor, de reducere a veniturilor bugetarilor în primul rând, am spus-o de fiecare dată, şi o spunem şi acum, şi dorim să o facem. Când economia permite ne gândim la reîntregirea veniturilior. De aceea, în aceste zile şi în coaliţie şi la nivelul conducerii PDL se lucrează la găsirea soluţiilor pentru revenirea la salariile şi la veniturile bugetarilor de dinainte de iunie 2010'', a spus Flutur.

Motivul pentru care, în acest moment, România își permite o astfel de măsură este pentru că s-a respectat deficitul bugetar din acordul cu FMI, iar România este a șasea țară din UE în ceea ce privește ritumul de creștere al PIB-ului în 2011.

"După ce a venit criza, nevoia luării acestor măsuri a făcut să strângem şurubul şi să reducem o serie de cheltuieli. Astăzi, suntem în măsură să anunţăm că deficitul bugetar în acord cu FMI se respectă. Dacă nu se luau măsurile, puteam să ajungem la un deficit de -14%. Acum avem un acord de respectare a unui deficit de -1,9% (...) România a fost în ordinea mărimii a şasea ţară din UE cu creşterea PIB în 2011 (...) Am avut şi creşterea economică din 2011 de 2,5%", a pecizat Gheorghe Flutur.

De asemenea, el a mai explicat de ce revenirea salariilor la nivelul din iunie 2010 nu s-a operat de la 1 ianuarie 212.

''Poate se pune întrebarea de ce nu s-a făcut de la 1 ianuarie 2012. În primul rând, nu aveam datele exacte referitoare la creşterea economică, încă semnalele din piaţă nu erau foarte sigure şi România a încercat să-şi ia toate măsurile pentru asigurarea finanţării deficitului. Această criză economică nu a trecut şi trebuie să asiguri finanţarea deficitului cu împrumuturi cu dobânzi mici. Am făcut aceste împrumuturi cu dobânzi mici, pentru că ne-am ţinut de cuvânt în acordurile cu organismele internaţionale'', a spus Flutur.

Liderul democrat liberal a vorbit și despre atitudinea opoziției care critică măsura de reîntregire a salarilor bugetare.
''Sigur că opoziţia critică şi dacă nu majorezi sau nu revii la salarii, şi dacă majoreză tot critică. Până într-un loc e de înţeles, pentru că este opoziţie. Dar dintr-un loc nu mai înţeleg, pentru că limbajul duplicitar al USL, al lui Victor Ponta, care nu demult a anunţat că va veni el la putere în 2013 şi a declarat că va tăia sau va fi obligat să taie salariile înapoi a bugetarilor. E un lucru care arată duplicitatea USL şi a liderilor USL. Spun că ar susţine majorarea, dar să o facă ei. Eu cred că e un act de responsabilitate. Guvernul şi PDL, principalul susţinător al Guvernului, au luat şi măsuri grele de criză şi dacă economia o permite iau şi măsurile normale de revenire a veniturilor populaţiei la normal'', a adăugat el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite