Gheorghe Flutur: "Am jucat totul sau nimic"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele executiv al PLD, Gheorghe Flutur, susţine că voturile pe care formaţiunea din care face parte le-a primit la euroalegeri nu au venit din partea votanţilor PD, ci a

Preşedintele executiv al PLD, Gheorghe Flutur, susţine că voturile pe care formaţiunea din care face parte le-a primit la euroalegeri nu au venit din partea votanţilor PD, ci a electoratului liberal.

- Cum comentaţi scorul de peste 7,7% obţinut de PLD la euroalegeri?

- Întotdeauna am spus că PLD a fost neglijat, deşi noi ne mişcam bine în teritoriu. Nu vreau să acuz sondajele de opinie, aveam şi noi propriile măsurători, ştiam potenţialul, dar nu a fost vorba despre un partid inexistent, aşa cum se spunea.

A fost o campanie cu mobilizare de grad zero a oamenilor noştri, am jucat "totul sau nimic". Ştiam că, dacă intrăm în PE, ne validăm ca partid politic, dacă nu - trebuie să plecăm acasă. De aici şi mobilizarea exemplară a oamenilor noştri.

- Care a fost profilul alegătorului PLD?

- Electoratul nostru este cel dinamic, oamenii de iniţiativă. Foarte mult electorat liberal a venit la noi, şi aici vă dau exemplul marilor oraşe, unde am surclasat PNL - Suceva, Botoşani, Neamţ, Iaşi şi Bacău.

- Au existat acuzaţii că liderii PD şi-au instruit propriii alegători să voteze cu PLD. Aveţi astfel de informaţii?

- Prostii, nici vorbă de aşa ceva! Să nu uităm că toţi am fost competitori. Să nu uităm că fiecare avea interes să tragă cât mai multe voturi în coşul lui.

Este o răutate, încearcă să acopere subestimarea. PNL întotdeauna ne-a subestimat, a încercat să ne calce în picioare, să ne bage sub preş, şi acum încearcă să-şi acopere greşelile şi ignoranţa. Nu a fost aşa ceva, ne-am bătut şi am câştigat fiecare vot. (Bogdan Costache)

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite