Gheorghe Flutur va candida pentru un post de senator în colegiul care cuprinde municipiul Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Flutur
Gheorghe Flutur

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, va candida pentru funcţia de senator în colegiul uninominal 2 din judeţul Suceava, în care este inclus municipiul reşedinţă şi în care activează în prezent senatorul PDL Orest Onofrei, care va candida pentru funcţia de deputat într-un alt colegiu.

PDL Suceava urmează să stabilească sâmbătă lista de candidaţi ai organizaţiei pentru cele patru colegii uninominale pentru Senat şi pentru cele zece colegii uninominale pentru Camera Deputaţilor.
 
Potrivit unor surse din partid, preşedintele organizaţiei judeţene, secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, va candida pentru Senat în colegiul uninominal 2, în care este inclus municipiul Suceava.

Flutur a mai fost senator de Suceava în legislaturile 2000-2004 şi 2004-2008. În 2008, el a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, funcţie pe care a pierdut-o în urma alegerilor locale din 10 iunie.
 
Pentru Senat în colegiul uninominal 1, care cuprinde municipiile Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc şi oraşul Gura Humorului, va candida din partea PDL fostul prefect de Suceava din guvernarea PDL Sorin Popescu, actualul senator PDL din acest colegiu, Sorin Fodoreanu, renunţând la candidatură.
 
Pentru colegiul uninominal 3 pentru Senat, care cuprinde municipiul Fălticeni, va candida Corneliu Popovici, fost secretar de stat în Ministerul Turismului în primul Guvern Boc şi apoi consilier al ministrului Dezvoltării şi Turismului Elena Udrea.
 
Trei deputaţi PDL de Suceava vor candida pentru un nou mandat în colegiile uninominale în care au fost aleşi în 2008.
 
Astfel, secretarul general adjunct al PDL, deputatul Ioan Bălan, va candida în colegiul uninominal 2, care cuprinde cartierul sucevean Burdujeni şi mai multe comune, deputatul Sanda Maria Ardeleanu va candida în colegiul 1, care cuprinde zona centrală a municipiului Suceava, iar Dan Gabriel Gospodaru va candida în colegiul uninominal 10, care cuprinde oraşul Gura Humorului.
 
Actualul senator PDL de Suceava Orest Onofrei va candida pentru un mandat de deputat în colegiul uninominal 3, care cuprinde comunele Cacica şi Cajvana, colegiu unde va candida şi actualul senator PSD de Suceava Gavril Mîrza.

Fostul primar PDL din Fălticeni Vasile Tofan va candida pentru un mandat de deputat în colegiul 4, care cuprinde municipiul Fălticeni, fostul vicepreşedinte PDL al CJ Suceava Vasile Ilie va candida, cel mai probabil, în colegiul 6, care cuprinde municipiul Rădăuţi, iar în colegiul 7, care cuprinde oraşul Vicovu de Sus şi comuna Putna, va candida omul de afaceri Dumitru Mihalescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite