Gheorghe Ciuhandu nu va candida pentru al cincilea mandat de primar al Timișoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timişoarei
Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timişoarei

Primarul Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, nu va mai candida pentru al cincilea mandat de edil-șef al municipiului, candidat din partea PNȚCD fiind desemnat, într-o ședință a Bitorului Permanent Județean, actualul viceprimar Adrian Orza, afirmă surse din partid, citate de Mediafax.

Potrivit unor surse din PNŢCD, Gheorghe Ciuhandu nu va mai candida pentru cel de-al cincilea mandat de primar al Timişoarei, el alegând să îi predea ştafeta viceprimarului ţărănist, Adrian Orza.

În şedinţa BPJ de joi seară, Ciuhandu ar fi invocat motive familiale, însă şi-a asigurat colegii că nu se va retrage din politică, susţin aceleaşi surse.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, nici Gheorghe Ciuhandu şi nici Adrian Orza nu au putut fi contactaţi.
Liderul ţărănist Aurelian Pavelescu declara, în martie, că Biroul Naţional de Conducere al PNŢCD a decis să îl susţină pe actualul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, pentru o nouă candidatură.

Ciuhandu declarase în repetate rânduri că are mai multe oferte de la alte partide, de a candida pentru un nou mandat, însă îşi exprima dorinţa de a putea candida sub sigla şi însemnele PNŢCD.

Gheorghe Ciuhandu este un susţinător al lui Victor Ciorbea.

În anul 1996, Ciuhandu a fost ales pentru prima dată în funcţia de primar al municipiului Timişoara, cu 45 la sută din voturi. În 2000 a fost reales, în al doilea tur. În 2004, a devenit primar cu 60 la sută din sufragii, iar în 2008 a fost reales pentru a patra oară în funcţia de primar al municipiului Timişoara, din nou din primul tur de scrutin, cu peste 53 la sută din voturi.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite