Georgiana Iorgulescu a demisionat din CSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgiana Iorgulescu
Georgiana Iorgulescu

Georgiana Iorgulescu, membru în Consiliul Superior al Magistraturii din partea societăţii civile, şi-a depus, joi, la finalul şedinţei Plenului, demisia din CSM, informează Mediafax.

Reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii au declarat, joi, pentru Mediafax, că Georgiana Iorgulescu şi-a depus cererea de demisie din CSM după încheierea şedinţei Plenului Consiliului, fiind înregistrată în jurul orei 16.30.

Vicepreşedintele CSM, Oana Schmidt-Hăineală, a declarat că Georgiana Iorgulescu a anunţat în timpul şedinţei că este posibil ca la finalul discuţiilor din Plen să îşi înainteze demisia. Oana Schmidt-Hăineală a precizat că demisia este un act unilateral de voinţă, fiind decizia fiecăruia dacă rămâne sau nu într-o instituţie. Ea a mai spus că CSM urmează să ia act de cererea Georgianei Iorgulescu de demisie din Consiliu într-o viitoare şedinţă a Plenului.

Georgiana Iorgulescu a declarat, pentru Mediafax, că şi-a depus demisia din CSM întrucât există o "coliziune masivă" între valorile şi principile sale şi cele ale celorlalţi membri şi conducerea instituţiei. "Motivele mele ţin de o coliziune masivă dintre valorile şi principiile mele - mă rog, multe, puţine, vis-a-vis de felul în care am gândit eu în momentul când am ajuns în CSM că ar trebui să funcţioneze această instituţie - şi felul în care unii dintre membrii CSM, inclusiv actuala conducere, consideră că ar trebui să se întâmple aceste lucruri", a spus Georgiana Iorgulescu.

Ea a precizat că "este veche coliziunea, nu datează de astăzi de ieri" şi că a luat în calcul această demisie începând cu luna iunie. "Ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni a fost picătura care a umplut paharul. Eu nu pot să iau parte la tot felul de jocuri de culise, amânări, decizii luate fără să fie consultat Plenul, decizii luate unilateral de conducere. Eu vin din societatea civilă. Eu văd lucrurile simplu, transparent, făcute când trebuie şi cum trebuie. Nu am lucrat în instituţii publice până acum şi felul în care se lucrează în instituţiile publice este absolut halucinant", a spus Georgiana Iorgulescu, care a menţionat că în continuare îşi va desfăşura activitatea la Centrul de Resurse Juridice.

Cine este Georgiana Iorgulescu

Georgiana Iorgulescu lucrează din 2000 în sectorul nonguvernamental, anterior fiind expert în Parlamentul României (1998-2000) şi inspector de specialitate la Biroul de Licitaţii şi contracte la biroul Primăriei Ploieşti (1998).

Din 2000, Iorgulescu lucrează la Centrul de Resurse Juridice, unde a coordonat diverse proiecte şi programe. Din ianuarie 2005 este director executiv al Centrului de Resurse Juridice. Georgiana Iorgulescu a mai lucrat ca expert pentru GDSL Limited Marea Britanie, Asociaţia Magistraţilor din România, UNICEF România, în perioada 2003-2008.

Este licenţiată în ştiinţe juridice la Facultatea de Drept a Universităţii Româno-Americane din Bucureşti, având şi o diplomă de inginer de la Universitatea Politehnica din Bucureşti şi una de mediator de la Ministerul Justiţiei, Delegaţia Comisiei Europene la Bucureşti.

Este membră a Baroului Bucureşti din anul 2004 şi membră de onoare a Asociaţiilor Magistraţilor din România din 2005.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite