George Costin a fost arestat preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Costin, ieri în Guvern, azi în arestul poliţiei
George Costin, ieri în Guvern, azi în arestul poliţiei

Fostul secretar de stat pentru problemele revoluţionarilor George Costin a fost arestat preventiv,astăzi, pentru 29 de zile, de magistraţii Tribunalului Argeş.

Alături de Costin, au mai fost arestaţi şi cei doi membri ai Asociaţiei "Decembrie 1989 Metrou România ", Mihai Bolocan şi Serafim Cotenescu. Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Piteşti.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, George Costin, care la momentul producerii faptelor era preşedinte al Asociaţiei "Decembrie 1989 Metrou România, este cercetat pentru infracţiunile de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine de bani sau de foloase necuvenite, în formă continuată, spălare a banilor, în formă continuată şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Cei trei au fost prezenţi în sala de judecată, fiind duşi apoi sub escortă în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş.

Conform DNA, în calitate de preşedinte al Asociaţiei "Decembrie 1989 Metrou România" George Costin, împreună cu mai multe persoane, între care Bolocan şi Cotenescu, au constituit în perioada 2009 - 2011, un grup infracţional organizat care viza obţinerea de beneficii financiare.

Preşedintele Asociaţiei "Decembrie 1989 Metrou România" George Costin şi-a exercitat influenţa şi autoritatea asupra persoanelor îndreptăţite să preschimbe certificatele de revoluţionar, pentru a obţine pentru sine ori pentru altul sume de bani şi foloase necuvenite, notează procurorii DNA.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite