George Maior, despre provocările la care este supus SRI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CITIŢI MÂINE INTERVIUL „LA MASA ADEVĂRULUI” CU DIRECTORUL SRI, GEORGE MAIOR

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a răspuns invitaţiei ziarului nostru şi a venit la redacţia „Adevărului”.

În interviul pe care ni l-a acordat, el vorbeşte despre provocările la care este supus Serviciul. George Maior afirmă că oamenii politici se simt atraşi de sfera de activitate a instituţiei pe care o conduce, uneori încercând să interfereze cu aceasta. Un alt inconvenient este amintirea practicilor fostei Securităţi care apasă încă asupra percepţiei Serviciului.

Chiar şi aşa, SRI a trecut de 45% la capitolul încredere în rândurile cetăţenilor, procent ce le depăşeşte pe cele ale Parlamentului şi Poliţiei.

O posibilă explicaţie a acestui salt în sondajele de opinie este că din ce în ce mai mulţi tineri încearcă să se angajeze în structurile SRI. Cu toate că salariile nu pot concura cu acelea din sectorul privat, proaspeţii absolvenţi de facultate mizează pe faptul că le va creşte „cota de piaţă” după câţiva ani de experienţă în cadrul Serviciului. Despre acestea şi multe alte teme de interes puteţi citi numai în ediţia de mâine a ziarului „Adevărul”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite