Geoană şi-a ieşit din pepeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul a anunţat ieri, la Dăbuleni, că va forma „o nouă construcţie politică“.

Noul proiect politic a prins contur, ieri, la căminul cultural din Dăbuleni. „Avem nevoie de o forţă politică nouă, întind o mână părţii sănătoase a actualelor formaţiuni politice, inclusiv şi în special părţii sănătoase a PSD. Azi la Dăbuleni, mâine în toată ţara!", s-a adresat Geoană localnicilor veniţi să îl susţină.

El nu a dat mai multe detalii legate de noua construcţie politică, însă a ţinut să facă o serie de afirmaţii legate de necesitatea unei noi orientări politice şi a subliniat faptul că cea mai gravă problemă a societăţii este „degradarea morală". De altfel, Geoană prefigurase momentul, declarând, cu o seară înainte, că „mulţi oameni" din PSD sau din afara partidului l-ar urma într-un nou proiect politic, de care este interesat, dar a afirmat şi că „este foarte posibil" ca „mâine sau poimâine" să facă din nou parte din PSD.

Fostul preşedinte al Senatului a reluat atacurile la adresa celor care l-au debarcat din funcţie.  El a afirmat că atât preşedintele PSD, Victor Ponta, cât şi liderul PNL, Crin Antonescu, sunt doi „Moşi Crăciuni" care au oferit pe tavă PDL şefia Senatului, estimând totodată faptul că suspendarea şefului statului anunţată de USL nu va fi posibilă.

„Alternativa nu este nici la putere, nici la USL, şi cred că astăzi a venit momentul să ridicăm glasul, să ne ştergem lacrimile", le-a spus Mircea Geoană susţinătorilor săi  aflaţi în căminul cultural din Dăbuleni.

Dăbulenii l-ar mânca pe Ponta

Geoană şi-a exprimat speranţa că noua formaţiune va depăşi „bariera supersonică" dintre politic şi opinia publică. Mesajul său  a avut succes printre zecile de săteni veniţi să îl asculte.

„Geoană ne-a făcut opt kilometri de şosea. Indiferent ce se întâmplă cu Geoană, noi, cei din colegiul lui, mergem mai departe cu dumnealui", a declarat unul dintre cei veniţi la faţa locului.

„Victor Ponta nu o să mai aibă atâtea voturi de la Giurgiu până la Calafat", a calculat altul.

„Le-a fost frică de Geoană pentru că este un om cult şi cinstit", a sărit o doamnă să-l apere pe cel care până ieri a fost al doilea om în stat.

 „Dacă vine Ponta aici la Dăbuleni, îl mănâncă dăbulenii!", a ameninţat unul dintre localnici.

„Mergem la luptă cu Mircea Geoană!", a strigat un om cu şapcă. Mulţimea adunată în faţa căminului cultural freamătă „Da! Da!". „Să vină Iliescu!", adaugă omul cu şapcă.

„Cei care i-au făcut de petrecanie n-au mintea cu ei", completează răsunător un personaj  dolofan.

Mircea Geoană a venit însoţit de Florentin Gust, fiind aşteptat de primarul din Dăbuleni, Nicoale Drăgoi, precum şi de alţi primari din localităţi doljene.

"Întind o mână părţii sănătoase a actualelor formaţiuni politice, inclusiv şi în special părţii sănătoase a PSD. Azi la Dăbuleni, mâine în toată ţara!"
Mircea Geoană
senator

Pârvulescu: şanse reduse pentru noul partid

Preşedintele asociaţiei Pro-Democraţia, Cristian Pârvulescu,  consideră că noua formaţiune va încerca să ia din electoratul nehotărât, dar că şansele unei reuşite sunt destul de mici. Pe de o parte, pentru că până la alegeri nu mai este decât de zile şi noua formaţiune nu are structuri teritoriale puternice.

Pe de altă parte, mesajul lui Geoană este plin de contradicţii. „Nu poţi lansa o mişcare nouă, avându-l în spate pe Marian Vanghelie, care are o imagine deja conturată", crede Pârvulescu. Dacă totuşi, ar reuşi să intre în Parlament, noua formaţiune s-ar putea alia atât cu PSD, ceea ce ar fi „o revenire spectaculoasă", cât şi cu PDL, pas care ar echivala cu „o răzbunare spectaculoasă".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite