Geoană rezistă la primul atac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Democrat-liberalii vor încerca astăzi să recâştige terenul pierdut, ieri, în lupta pentru şefia Senatului, când solicitarea pentru revocarea lui Mircea Geoană a fost scoasă de pe ordinea de zi a Biroului Permanent.

Decizia a fost luată prin vot. Cei şapte reprezentanţi ai PSD, ai PC şi ai PNL au votat „pentru", iar cei şase senatori democrat-liberali nu au votat.

Şedinţa Biroului Permanent a fost condusă de Mircea Geoană, deşi Regulamentul Senatului prevede că preşedintele acestei Camere nu poate conduce şedinţele în care se discută revocarea sa. Surse din PDL au menţionat că PSD intenţionase, iniţial, să trimită solicitarea la Comisia Juridică.

Discuţii în plen

Parlamentarii PDL susţin că grupul senatorial al partidului, alături de cel al UDMR şi al independenţilor vor solicita, azi, în şedinţa de plen, dezbaterea solicitării de revocare a lui Geoană. Şedinţa plenului va fi însă condusă tot de Geoană, astfel că este de aşteptat ca acesta să nu supună la vot introducerea pe ordinea de zi a solicitării. „Voi respecta Constituţia", a răspuns acesta, întrebat cum va proceda. Aceleaşi surse afirmă că democrat-liberalii au pregătit un plan de rezervă şi pentru această situaţia în care Geoană va refuza modificarea ordinii de zi.

Liderul senatorilor PDL, Traian Igaş, a precizat că va cere la fiecare şedinţă de plen introducerea de ordinea de zi a solicitării de revocare din funcţie a lui Geoană. Raportul de forţe în plenul Senatului este unul fragil: PDL, UDMR şi independenţii au în acest moment 71 de membri, cu cinci mai mulţi decât PSD şi PNL. Surse politice susţin că doi senatori liberali ar putea trece azi la grupul independenţilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite