Geoană le-a luat faţa lui Ponta şi Antonescu cu o vizită în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, şi-a programat o vizită în Satele Unite ştiind că Victor Ponta şi Crin Antonescu au în plan un astfel de demers.

Mircea Geoană ar putea fi sancţionat de conducerea PSD după ce le-a dat o lovitură de imagine liderilor Opoziţiei. Victor Ponta şi Crin Antonescu pregăteau de mai multă vreme o vizită în Statele Unite în numele Opoziţie din România, afirmă surse parlamentare.
Geoană ar fi devansat această mişcare şi, mai mult, nu a informat nici conducerea Senatului, nici grupul parlamentar PSD, condus de Ilie Sârbu, socrul lui Ponta nici pe cea USL. Mai mult, Geoană a trimis presei un comunicat prin care practice "confisca" obiectivele vizitei pregătite de liderii PSD şi PNL . Este vorba de includerea României în programul Visa
Waiver, reconfirmarea sprijinului bipartizan pentru Parteneriatul
Strategic dintre România şi SUA şi intensificarea cooperării economice
dintre cele două state.Printre cei cu care se va întâlni Geoană se numără Phillipe Le Houerou, vicepreşedintele Băncii Mondiale pentru Europa si Asia Centrală sau Tony Blinken, National Security Advisor pentru vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii.
După ce Geoană a luat caimacul vizitei, liderii USL au reporgramt turneul în Sua pentru ianuarie 2012. Victor Ponta, a declarat, astăzi, că împreună cu preşedintele PNL, Crin Antonescu şi primarul general al Capitalei Sorin Oprescu vor efectua două "vizite politice" la începutul lui 2012, prima la Bruxelles şi a doua în SUA.

Abaterile lui Geoană

Nu este singurul caz în care Geoană a deranjuat conducerea PSD . Doar în ultimele zece zile el s-a remarcat printr-un atac la adresa lui Ion Ilescu, care a eclipsat mediatic lucrările Consiliului Naţional al PSD. Mircea Geoană a mai declarat, recent, că el nu renunţă la candidature pentru preşedinţia României. Şi asta cu toate că liderii PSD şi PNL anunţaseră că pentru acest post va candida din partea USL Crin Antonescu în timp ce Victor Ponta va fi premierul. Geoană a contrazis aceste afirmaţii, invocând protocolul USL, potrivit căruia candidatul la prezidenţiale este liderul cel mmai bine plasat în sondaje, iar partidul care nu dă preşedintele va da premierul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite