Geoană îi cere lui Boc încetarea asumării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, i-a trimis ieri o scrisoare premierului Emil Boc, în care îi cere retragerea „din procesul legislativ a proiectului Legii educaţiei naţionale”, asumat de Guvern.

 Scrisoarea lui Geoană vine la o zi după ce Curtea Constituţională a publicat motivarea deciziei de neconstituţionalite a legii. Magistraţii s-au pronunţat în urma unei contestaţii depuse chiar de preşedintele Senatului. Geoană a afirmat vineri că, dacă Boc nu va înceta procedura de angajare a răspunderii, va convoca Birourile Permanente ale celor două Camere pentru luarea unei decizii. 

„Luni, cel mai probabil, cele două Birouri Permanente sunt convins că vor tranşa atât soarta angajării răspunderii, declarând-o fără obiect, cât şi moţiunea depusă de Opoziţie, care este de asemenea caducă", a afirmat Geoană. Emil Boc a declarat ieri că din punctual său de vedere conflictul dintre Guvern şi Parlament a fost deja soluţionat.

Premierul: „Răspund luni"

„Am primit scrisoarea de la Mircea Geoană şi o să-i răspund luni dimineaţă. Curtea are dreptate când spune că a existat un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern. De la data sesizării şi până acum au mai intervenit două lucruri noi care au soluţionat conflictul juridic sesizat de Curte",a declarat Boc. Acesta a explicat că cele două elemente sunt decizia Parlamentului de a fixa o dată pentru anagajarea răspunderii şi moţiunea depusă deja de Opoziţie. „Demersurile privind Legea educaţiei nu le facem pentru UDMR sau pentru altcineva. Sunt demersuri legale prevăzute de Constituţie", a mai spus Boc. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite