Geoană anunţă că-şi va lansa partidul curând

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Geoană nu are de gând să rămână mult timp independent . El a anunţat duminică, la emisiunea “După 20 de ani” de la Pro TV, că va lansa “în cel mai scurt timp” un partid.

Geoană a declarat că n-a avut un plan în acest sens, dar a desenat rapid o nouă formaţiune după ce a fost exclus din PSD, partidul pe care l-a condus şi din partea căruia a candidat la preşedinţia României.

"Am fost pus în faţa unei situaţii şi, cred, în faţa unei oportunităţi de a construi ceva. Eu am spus, la finalul acelui faimos Comitet Executiv, «Adio tovarăşi!» acelor care consider că nu mai au nimic comun cu mine, dacă au avut vreodată, dar am spus şi «pe curând prieteni!», pentru că sunt convins că ne vom reîntâlni cu foarte mulţi dintre colegii de bună calitate - partea sănătoasă a PSD, de la liberali, partea sănătoasă de la alte partide, partea sănătoasă de la alte partide care nu sunt parlamentare şi care în acest moment simt nevoia de a se aduna sub un alt stindard", a spus Geoană, citat de agenţia Mediafax.

Mircea Geoană este convins că Ponta şi Antonescu vor pierde conducerea PSD, respectiv PNL, în următoarele câteva luni. De asemenea, Emil Boc nu va prinde în funcţie alegerile, prevede Geoană.

Senatorul promite că viitorul partid nu va juca rolul UNPR, adică nu va susţine actualul Guvern: "Sub nicio formă, să presuspunem că vom avea suficient de mult succes, suficient de mulţi parlamentari, vorbesc de actualul parlament, nu de viitorul parlament, suficient de multă simpatie din partea opiniei publice, sub nicio formă nu vom fi un al doilea UNPR".

Despre Iliescu: “Suntem din alte lumi”

Mircea Geoană a explicat relaţia “contondentă” dintre el şi Ion Iliescu, prin faptul că sunt produsele a două lumi diferite: Iliescu a fost educat în vremea Uniunii Sovietice, în timp ce el, pretinde Geoană, este produsul şcolilor franceze şi americane.

"Este o diferenţă de educaţie. Nu e o jignire, e o constatare. Este educat acum 70 sau 60 de ani într-o altă lume, care era construită în vremea comunismului şi în vremea Uniunii Sovietice. Eu sunt construit ca om, educaţia mea e făcută pe vremea capitalismului şi a apartenenţei la Occident, cu şcoală în Franţa, cu şcoală în America. Suntem din alte culturi. Eu văd altfel România şi văd altfel democraţia românească decât o vede domnia sa. Nu înseamnă că nu îi respect convingerile. Nu am o problemă personală cu domnia sa, dar noi suntem în conflict de viziune", a declarat Geoană.

Geoană  respinge ideea că Iliescu l-ar fi lansat în cariera diplomatică

"Se poate vorbi despre plecarea mea ca ambasador în America, dar trebuie să spunem că domnul Iliescu nu este cel care a făcut propunerea. A fost mai degrabă o circumstanţă în care am avut câştig de cauză. Au fost foarte multe nume vehiculate. În mod evident, domnul Iliescu, deşi a avut semnătura pe acea desemnare la Washington, nu a avut rolul decisiv în acea desemnare. În rest, venirea mea ca ministru de Externe a fost făcută la invitaţia domnului Năstase, care era premier”, a explicat Mircea Geoană.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite