Geoană, "urecheat" pentru că l-a criticat pe Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider al PSD, Mircea Geoană ar fi fost muştruluit în Comitetul Executiv Naţional (CEx) al social-democraţilor, pentru că ar fi atras atenţia asupra tendinţei existente în partid de „a se pune botniţe".

Surse din PSD susţin că, în şedinţa forului de conducere al PSD desfăşurată vineri seara, lui Geoană i s-ar fi reproşat că a ajuns la presă scrisoarea critică la adresa conducerii PSD, scrisă de el.

Geoană s-ar fi apărat spunând că documentul era pentru „consumul intern" al partidului şi că nu ştie cum a ajuns pe mâinile jurnaliştilor. Cu cateva ore înainte de şedinţă Geoană a declarat şi public că documentul era doar pentru uzul membrilor PSD.

Fostul preşedinte al PSD ar mai fi spus că el a transmis scrisoarea cu pricina prin e-mail, tuturor membrilor partidului. Potrivit surselor citate, unii membri ai CEx i-ar fi spus lui Geoană că nu au primit nici un astfel de document, în schimb presa l-a primit.

În Cex nu s-a pus problema unei sancţiuni aplicabile lui Geoană. Discuţia din şedinţă ar fi pornit de la faptul că Geoană ar fi solicitat ca la Congresul de azi să ia cuvântul deşi pe ordinea de zi figurau doar patru vorbitori: Victor Ponta, Adrian Năstase, Liviu Dragnea şi Ion Iliescu.

În cele din urmă solicitarea lui Geoană a fost respinsă astfel încât acesta nu se va mai adresa participanţilor la Congres. Aceleaşi surse spun că Geoană ar fi dorit să vorbească pentru a prezenta scrisoarea critică pe care ar fi trimis-o cu o zi în urmă colegilor săi.

"Avem de ales între a prezenta la Congres programul de guvernare al PSD sau a-l lăsa pe domnul Geoană să vorbească", ar fi spus Ponta în CExN al partidului, lăsând să se înţeleagă că dacă Geoană va lua cuvântul, atunci se va renunţa la prezentarea programului PSD, adică, de fapt, la principalul punct al Congresului. "Nu comentez ce spun sursele", a spus liderul PSD, Victor Ponta.

Mircea Geoană a declarat pentru adevarul.ro ca a solicitat ]n CExN să prezinte în faţa Congresului materialul ideologic pe care l-a pregătit, dar membrii CExN au decis ca materialul să fie dat citirii într-o altă reuniune a partidului. "Eu continuu să spun că este nevoie în partid de o dezbatere privind viziunea noastră socială", a spus Geoană.

Mircea Geoană nu a venit până în acest moment la lucrările Consiliului Naţional al PSD care se defăşoară la Sala Palatului, deşi face parte din acest for de conducere.

Mircea Geoană nu a putut fi contactat pentru a oferi lămuriri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite