Geoană îl trimite pe Iliescu la Polul Social

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Pe zona de discuţie neguvernamentală, aici, dl Iliescu are tot dreptul să vorbească despre acest tip de proiect, pe zona guvernamentală, de construcţie politică, vorbim însă despre PSD", a

"Pe zona de discuţie neguvernamentală, aici, dl Iliescu are tot dreptul să vorbească despre acest tip de proiect, pe zona guvernamentală, de construcţie politică, vorbim însă despre PSD", a declarat preşedintele PSD, Mircea Geoană, referindu-se la proiectul lui Ion Iliescu şi Petre Roman privind constituirea Polului Social.
La şedinţa de ieri a conducerii partidului, Ion Iliescu nici nu a participat, existând voci care spun că acesta ar fi supărat pe Mircea Geoană, din cauza modului în care liderul PSD abordează problema coagulării stângii. Pe de altă parte însă, Mircea Geoană susţine că alternativa stângii nu este nici a lui Petre Roman, nici a lui Ion Iliescu şi nici a lui Mircea Geoană. "O dezbatere despre o construcţie politică în zona stângii este necesară, fie sub denumirea de pol social, fie de alternativă de stânga", susţine liderul social-democrat. El e de părere că Iliescu poate discuta cu oricine, dar rolul de lider pe zona stângii aparţine PSD. Geoană a şi spus că este interesat de eventualele discuţii cu societatea civilă şi cu alte partide mai mici de stânga, dar sub patronajul PSD.

Revoluţionarii l-au făcut pe Geoană să plece pe jos de la partid
Sediul PSD din Kiseleff a fost pichetat de câţiva revoluţionari, care s-au deplasat şi la parlament, pentru a protesta în faţa grupului social-democrat. La terminarea întrunirii Biroului Permanent, Mircea Geoană s-a îndreptat spre micul grup, încercând să le explice că nu procedează corect. Supărat, unul dintre revoluţionari s-a răstit însă la liderul PSD. "Întrebaţi-l pe tatăl dv. ce a făcut în timpul revoluţiei", a strigat el. Protestatarii mai solicitau demisia lui Ion Iliescu. Geoană a răspuns iritat că nu are ce să discute cu protestatarii dacă pun problema în acest fel. Geoană a fost atât de indignat încât a plecat pe jos, ignorându-şi şoferul, care încerca să-i deschidă uşa maşinii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite