Mircea Geoană: Guvernul trebuie să schimbe strategia pentru aderarea la Spaţiul Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Executivul va trebui să-şi schimbe strategia pentru aderarea la Spaţiul Schengen având în vedere că maniera "cuminte şi cuviincioasă" în care partea română a încercat să-şi apere drepturile şi interesele pare să nu funcţioneze, a declarat preşedintele Senatului, Mircea Geoană.

Geoană a afirmat că aderarea la Spaţiul Schengen reprezintă un subiect care continuă să creeze serioase probleme de imagine României, iar, din păcate, "lucrurile nu arată bine". "Anticipăm, cel puţin la nivelul nostru, că şi alte ţări critice şi rezervate faţă de România se vor alia, la consiliul JAI de peste câteva zile, acestei poziţii", a menţionat preşedintele Senatului."Sperăm în continuare să putem să inversăm acestă decizie", a adăugat Geoană, care a reclamat lipsa unei răspunderi politice pentru ceea ce se anunţă "cronica unui eşec previzibil".
Mircea Geoană a făcut aceste declaraţii după întâlnirea membrilor conducerii Senatului cu Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, şi cu Traian Igaş, ministrul Administraţiei şi Internelor, pe tema aderării României la Spaţiul Schengen, în perspectiva Consiliului JAI, programat pentru 22 - 23 septembrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite