Geoană propune loteria vizelor pentru Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei de politică externă a Senatului, Mircea Geoană (foto), a declarat că doar la nivel populist se poate susţine că pe termen scurt se pot aproba un milion de cereri de

Preşedintele Comisiei de politică externă a Senatului, Mircea Geoană (foto), a declarat că doar la nivel populist se poate susţine că pe termen scurt se pot aproba un milion de cereri de obţinere a cetăţeniei române. Geoană a arătat că în acordul dintre România şi UE nu se prevede un număr adiţional de un milion de cetăţeni români în afara celor 22 milioane de locuitori ai ţării. Mircea Geoană a propus un sistem "gen Loteria vizelor", care ar selecta tipul de calificare profesională în funcţie de nevoile pieţei muncii din România.

Comisiile reunite de politică externă ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dezbătut, ieri, problema relaţiilor dintre România şi Republica Moldova şi a acordării cetăţeniei române moldovenilor. Reprezentantul MAE a spus că se vor continua demersurile logistice pentru deschiderea a două oficii consulare la Cahul şi Bălţi, în ciuda declaraţiei guvernului moldovean care îşi retrage sprijinul pentru această iniţiativă.

Ministrul Vasile Blaga a arătat că din Republica Moldova au fost primite aproximativ jumătate de milion de cereri de acordare a cetăţeniei române, dar a menţionat că aceste cereri aparţin adeseori familiilor, în realitate cifra fiind mult mai mare, în jur de 900.000 de persoane.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite