Geoană îşi face ploile înaintea congresului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar şefii de organizaţii vor putea să spere că vor ajunge vicepreşedinţi la centru în noua echipă de conducere a social-democraţilor, care se va alege la Congresul extraordinar din 10

Doar şefii de organizaţii vor putea să spere că vor ajunge vicepreşedinţi la centru în noua echipă de conducere a social-democraţilor, care se va alege la Congresul extraordinar din 10 decembrie. Cel puţin aceasta pare a fi intenţia conducerii PSD, care a decis, de principiu, la ultima şedinţă a BPN că la funcţiile de vicepreşedinte, pe regiuni, au voie să-şi depună candidaturile doar preşedinţii de organizaţii.
Chiar dacă fostul lider al PSD Ion Iliescu a încercat să explice că o asemenea prevedere nu este chiar corectă, majoritatea celor prezenţi au adus argumente împotrivă. Dacă se va merge pe această variantă, multe figuri proeminente ale PSD nu vor mai avea posibilitatea de a-şi depune candidatura. Ar putea însă să se înscrie în competiţia pentru ocuparea celor cinci locuri de vicepreşedinţi pe domenii de activitate. Dar şi aici, conform unor surse, Mircea Geoană a lăsat să se înţeleagă pe cine ar prefera. Se mai vrea eliminarea cumulului de funcţii prin noul statut. Nici cu această variantă însă nu sunt de acord cei mai mulţi dintre actualii lideri PSD. O altă regulă destul de selectivă este şi cea prin care toate candidaturile trebuie anunţate până la 1 decembrie. Nu mai există posibilitatea să se poată înscrie cineva în competiţie, cum a fost în aprilie 2005, cu câteva ore înaintea alegerilor. De asemenea, puterea de decizie revine organizaţiilor din teritoriu pentru orice candidatură. Orice candidat, pentru orice funcţie, trebuie să aibă susţinerea organizaţiei din care face parte. Până la 26 noiembrie, toate filialele vor trebui să-şi aleagă delegaţii la congres, să-şi stabilească candidaţii, dar şi modificările la statut în cadrul conferinţelor judeţene. Mâine, în cadrul conferinţei extraordinare a organizaţiei Dolj, în calitate de senator al filialei, Mircea Geoană intenţionează să-şi anunţe candidatura la preşedinţia partidului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite