Geoană pleacă după sfaturi la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD nu va renunţa să depună moţiunea de cenzură pe care o tot anunţă de mai bine de două săptămâni. Social-democraţii au decis însă să depună moţiunea în iunie, după reuniunea

PSD nu va renunţa să depună moţiunea de cenzură pe care o tot anunţă de mai bine de două săptămâni. Social-democraţii au decis însă să depună moţiunea în iunie, după reuniunea Consiliului European, care va lua decizia politică privind integrarea României.
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a precizat că "decizia PSD este de a depune moţiune de cenzură cu sau fără sprijinul PRM". Liderul social-democrat lasă însă la latitudinea partidului condus de Corneliu Vadim Tudor să stabilească dacă susţine sau nu moţiunea PSD. "O moţiune de cenzură este ca un fel de turnesol. Vedem dacă această majoritate funcţionează sau nu", a mai spus liderul social-democrat. Geoană nu este de acord nici cu faptul că acţiunea PSD ar provoca instabilitate politică. "Mă întreb dacă acum este stabilitate politică într-o ţară în care preşedintele şi premierul nu-şi vorbesc", a spus liderul social-democrat. Geoană susţine că nu ar trebui să existe neapărat un protocol scris cu PRM, ci doar o colaborare la nivel parlamentar. El a recunoscut însă că socialiştii europeni au pus ceva întrebări în legătură cu această posibilă colaborare cu PRM. "Vom analiza şi reacţiile interne şi pe cele externe, ca să avem o imagine cât mai clară în ceea ce priveşte colaborarea cu PRM", a spus liderul PSD. El a ţinut însă să puncteze faptul că nici "pacientul naţional Traian Băsescu" şi nici Bogdan Olteanu nu au fost deranjaţi atunci când au fost aleşi cu voturile lui Corneliu Vadim Tudor.

Lobby pentru aderare
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a plecat pentru două zile la Bruxelles cu scopul declarat de a face lobby pentru aderarea României la UE pe data de 1 ianuarie 2007. "Vom face lobby acolo unde avem influenţă, la familia socialiştilor europeni. Aceste ore sunt decisive şi ar trebui ca toţi să ştim să le folosim", a declarat Geoană. El a mai spus că va discuta cu socialiştii europeni despre scena politică românească, despre moţiunea de cenzură, iar dacă vor fi întrebări despre relaţiile cu PRM, vor discuta şi despre acest subiect.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite