Geoană pleacă dacă moţiunea pică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD îşi asumă responsabilitatea pentru aducerea partidului la guvernare Cu toate că liberalii şi democraţii au anunţat că nu negociază nimic cu PSD, iar PRM şi PC au spus că

Liderul PSD îşi asumă responsabilitatea pentru aducerea partidului la guvernare

Cu toate că liberalii şi democraţii au anunţat că nu negociază nimic cu PSD, iar PRM şi PC au spus că nu susţin moţiunea de cenzură, Mircea Geoană este convins că moţiunea va trece şi el va fi numit premier.

Geoană încearcă să-şi întărească poziţia în cadrul PSD, în luptele cu liderii care contestă depunerea moţiunii, spunând că de moţiunea de cenzură se tem "cei cu dosarele grele din PSD".

Mircea Geoană a lăsat să se înţeleagă că PSD este dispus la o înţelegere cu preşedintele, afirmând că "mai devreme sau mai târziu tot la mâna lui Băsescu ajungem". Astăzi sunt anunţate să înceapă negocierile PSD cu UDMR.

Mircea Geoană a declarat, ieri, la Ţebea că este pregătit să preia şefia guvernului şi a spus că este convins că moţiunea va fi votată de către parlament.

Preşedintele PSD a mai spus, într-un interviu acordat Rompres, că va pleca de la conducerea partidului, alături de întreaga echipă, dacă nu va reuşi să aducă PSD la guvernare, fără să gireze, explicit, reuşita moţiunii cu funcţia sa.

Geoană a afirmat că atunci când a candidat pentru postul de preşedinte al partidului şi-a propus aducerea PSD la guvernare, iar moţiunea de cenzură este un mod de a îndeplini acest obiectiv. "Dacă reuşim să o facem mai devreme de viitoarele alegeri, cu atât mai bine: am respecta voinţa electoratului, care, în 2004, a votat un program social-demcorat şi pe Mircea Geoană ca prim-ministru", a declarat Geoană pentru Rompres.

"Tot la mâna lui Băsescu ajungem"

"Mai devreme sau mai târziu tot vom ajunge la mâna lui Băsescu pentru că cineva a avut fericita idee de a propune un mandat de cinci ani pentru preşedinte. Dacă nu la anticipate, atunci la alegerile la termen, Traian Băsescu tot va numi primul-ministru", a declarat Geoană.

Potrivit preşedintelui PSD, pericolul lui Traian Băsescu este mult mai mic decât pericolul unei confuzii legate de asocierea cu un guvern de dreapta. Geoană a adăugat că social-democraţii trebuie să scape de "complexul Băsescu".

Negocierile cu PNL şi PD se pot debloca

Preşedintele PSD a spus că declaraţiile liberalilor şi ale democraţilor, potrivit cărora nu negociază nimic cu social-democraţii, sunt "mici ipocrizii politice". Geoană a spus că negocierile cu cele două partide nu sunt blocate. Potrivit liderului PSD, problema celor două partide este că nu ar avea curajul să dea un mandat formal pentru negocieri, preferând "să discute pe holuri variante de compromis".

De moţiune se tem cei cu dosare grele

"Această moţiune a produs deranj şi în interiorul PSD. Unora le este teamă din motive personale, legate de dosare sau afaceri private, fără nicio legătură cu interesele partidului", a declarat Geoană. El a adăugat că există inclusiv membri PSD care se tem. "Se tem cei cu dosare grele, cei care ţin cu dinţii de putere", a precizat Geoană.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite