Geoană plănuieşte să scape de Diaconescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Propunere-şoc la vârful PSD: Mircea Geoană îl împinge pe Cristian Diconescu să candideze la Primăria Generală a Bucureştiului Mircea Geoană vrea să prindă trei iepuri dintr-un

Propunere-şoc la vârful PSD: Mircea Geoană îl împinge pe Cristian Diconescu să candideze la Primăria Generală a Bucureştiului

Mircea Geoană vrea să prindă trei iepuri dintr-un singur foc. L-ar trimite pe Cristian Diaconescu drept candidat la Primăria Capitalei şi astfel ar potoli scandalul dintre susţinătorii lui Marian Vanghelie şi ai lui Sorin Oprescu. Mişcarea l-ar "scăpa" de Diaconescu, care este văzut de tot mai mulţi lideri din teritoriu drept o opţiune pentru preşedinţia PSD. În plus, dacă Diaconescu ar pierde alegerile, ar suferi o puternică lovitură de imagine.

Discuţia privind candidatura lui Cristian Diaconescu la Primăria Bucureştiului nu este nouă. Acum aproape două luni, scenariul a mai fost luat în discuţie, Diaconescu refuzând propunerea.

Ideea a fost readusă în prim-plan ieri-dimineaţă, când Mircea Geoană l-a abordat pe Cristian Diaconescu propunându-i să se gândească la o a treia cale, între Marian Vanghelie şi Sorin Oprescu. Mai precis, Geoană l-a rugat pe Diaconescu să se gândească dacă nu ar vrea să fie candidatul-surpriză al social-democraţilor, afirmă surse din PSD.

"Nu s-a purtat nicio discuţie"

Mircea Geoană neagă că o astfel de discuţie a avut loc. "Nu s-a purtat nicio discuţie. La CEX o să se stabilească. Restul sunt ipoteze", a afirmat Geoană. Şeful PSD a spus că nu a vorbit cu Diaconescu nici despre "candidatul-surpriză" al partidului. "Am discutat cu el ieri despre cum să ne poziţionăm public, nu am discutat să candideze", a mai declarat Geoană.

Potrivit unor surse de la vârful partidului, o eventuală candidatură din partea vicepreşedintelui PSD ar rezolva mai multe probleme ale lui Geoană şi ale PSD.

În primul rand, se pare că, în sondajele de opinie, cota lui Diaconescu este comparabilă cu cea a lui Vanghelie. Apoi, fostul ministru al justiţiei are şanse mai mari să fie acceptat de Comitetul Executiv Naţional, unde pe lângă liderii de la centru se reunesc şi preşedinţii de filiale. În plus, s-ar pune astfel capăt scandalului iscat în partid în legătură cu nominalizarea lui Vanghelie.

La CEx, Marian Vanghelie ar avea cele mai multe probleme, pentru că, potrivit surselor citate, votul ar urma să fie secret, iar o bună parte din liderii teritoriali nu sunt deloc mulţumiţi de candidatura primarului sectorului 5. Dacă Diaconescu ar candida şi ar câştiga, o parte din lauri i-ar reveni lui Geoană, care a identificat candidatul potrivit. Pe de altă parte, în cazul unui eşec, purtătorul de cuvânt al PSD ar suferi o puternică lovitură de imagine. Contactat telefonic, Cristian Diaconescu a spus că nu doreşte să comenteze pe marginea subiectului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite