Geoană îl lasă pe Năstase în ofsaid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea centrală a social-democraţilor a discutat, ieri, în Biroul Permanent Naţional, despre candidaturile pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional. Geoană a lansat semnalul

Conducerea centrală a social-democraţilor a discutat, ieri, în Biroul Permanent Naţional, despre candidaturile pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional. Geoană a lansat semnalul că Năstase nu ar avea şanse la funcţie. "Membrii Biroului Permanent Naţional şi-au exprimat aprecierea faţă de activitatea din ultimii trei ani a lui Dan Mircea Popescu.

Opinia care s-a degajat a fost pentru reconfirmarea lui Dan Mircea Popescu în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional", a spus Mircea Geoană, după şedinţa de ieri. Potrivit unor surse din PSD, liderii social-democraţilor nu au votat, ieri, reconfirmarea lui Popescu, dar au încercat să îi dea fostului premier un avertisment.

Membrii din conducerea PSD spun că, dacă Năstase ar câştiga, "ar expune" partidul. Sursele citate au mai spus că şi principalul susţinător al lui Năstase, Ion Iliescu, ar da înapoi. Fostul preşedinte nu a participat la şedinţa de ieri, iar la întâlnirea informală de sâmbătă, confruntat cu opinia majoritară anti-Năstase, ar fi făcut pasul înapoi legat de susţinerea fostului premier.

Iliescu a fost criticat chiar de Dan Mircea Popescu. "Eu v-am fost fidel 18 ani. Mi-am făcut treaba", i-ar fi replicat Popescu fostului şef de stat. Între timp, spun unii şefi ai PSD, Ion Iliescu "merge pe drumul lui. Merge înainte. Unii nu vor să-l oprească, alţii vor să-l oprească, dar nu pot", a declarat un lider PSD.

În timp ce conducerea centrală punea la cale partidul, Miron Mitrea a fost ales cu unanimitate, de către deputaţii PSD, să fie reprezentantul partidului pentru funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. (Alexandru Macoveiciuc)

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite