Geoană, inspirat de Partidul Socialist Francez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider al social-democraţilor, Mircea Geoană, propune ca liderul PSD să fie ales direct de toţi membrii partidului.

Geoană scrie pe blogul personal că s-a inspirat pentru această idee de la Partidul Socialist Francez. Alegerile primare din SUA (unde Geoană a fost ambasador) le-a luat, în schimb, ca model pentru o altă propunere: candidatul partidului la funcţia supremă în stat să fie ales, de asemenea, prin votul tuturor membrilor PSD.

În privinţa candidaţilor social-democraţi la funcţiile de demnitate publică, precum (precum consilier local si judetean, primar, presedinte de CJ, deputat si senator), Geoană este de părere că aceştia trebuie să treacă prin filtrul votului dat de membri de partid din respectivul judeţ sau colegiu uninominal.

Fostul lider al PSD a făcut aceste propuneri ca modificări la Statului partidului, ce urmează să fie aprobat la Congresul extraordinar din 16 octombrie. "Aceste teze nu contin nicio miză personală", mai spune Geoană pe blog.

Propunerile social-democraţilor de modificare a Statutului vor fi centralizate de Comisia special constituită la nivelul partidului. Din Comisie fac parte Valer Dorneanu, vicepreşedintele PSD Valeriu Zgonea şi parlamentarii Dan Şova, Florin Iordache şi Adrian Ţuţuianu.

Propunerile vor fi analizate şi supuse la vot în Biroul Permanent de luni, apoi validate la Congres.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite