Geoană îngheaţă conflictele din partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pesediştii nu vor mai apărea la televizor decât cu aprobare de la Cabinetul purtătorului de cuvânt Conducerea PSD nu a luat nicio măsură disciplinară împotriva lui Marian Vanghelie

Pesediştii nu vor mai apărea la televizor decât cu aprobare de la Cabinetul purtătorului de cuvânt

Conducerea PSD nu a luat nicio măsură disciplinară împotriva lui Marian Vanghelie sau a lui Vasile Dâncu, în urma scandalului pe care cei doi l-au declanşat, certându-se în direct la televizor. Mircea Geoană a declarat că a hotărât îngheţarea conflictului până la viitoarea şedinţă a Comitetului Executiv Naţional.

Liderii PSD au decis să le interzică lui Marian Vanghelie, Victor Ponta şi Vasile Dâncu să mai facă declaraţii în presă privind conflictul dintre ei, cei trei riscând sancţiuni în conformitate cu statutul partidului.

"Nu este momentul conflictelor interne şi cu atât mai puţin a conflictelor duse prin intermediul presei, în PSD. Am luat decizia formală de a nu permite sau tolera sub nicio formă continuarea discuţiilor în contradictoriu în presă pe acest subiect, până când Comitetul Executiv Naţional se va pronunţa asupra acestor teme", a afirmat Mircea Geoană. Marian Vanghelie nu a fost invitat la şedinţa de ieri a Biroului Permanent Naţional.

"Ţigănie sau social-democraţie"

Vasile Dâncu a declarat înaintea şedinţei BPN că pesediştii clujeni aşteaptă să se facă o distincţie între "ţigănie şi social-democraţie".

Potrivit unor surse din partid, la şedinţa de ieri, lui Vasile Dâncu i s-a reproşat că s-a certat, în direct, la televizor, cu Marian Vanghelie, vicepreşedinţii partidului declarându-se împotriva disputelor publice dintre liderii PSD.

Liderul clujean s-a apărat spunând că el fusese programat pentru respectiva emisiune şi când i s-a spus că va interveni în emisiune Marian Vanghelie a spus că nu mai participă, dar s-a răzgândit când a primit asigurări că Vanghelie ar intra în emisie doar prin telefon.

Surse din partid au afirmat că la viitoarea şedinţă a Comitetului Executiv Naţional unii dintre liderii PSD vor cere sancţionarea lui Marian Vanghelie pentru afirmaţiile sale, iar acesta ar putea ridica din nou problema demiterii lui Ponta şi Dâncu.

PSD înaintează liberalilor o listă de cereri

Mircea Geoană a mai anunţat că social-democraţii vor purta o discuţie cu premierul Tăriceanu, în cadru instituţional, despre pachetul de legi elaborate de PSD privind descentralizarea şi "accesul uniform şi depolitizat la resursele bugetare".

"Am decis ca până în august să finalizăm pachetul de legi privind descentralizarea şi accesul uniform şi depolitizat la resurse pentru comunităţile din întreaga ţară. Vom avea, într-un cadru instituţional, cu guvernul, o astfel de discuţie", a arătat Geoană, fără să precizeze momentul exact în care se vor purta aceste discuţii. Preşedintele PSD şi preşedinţii de consilii judeţene de la PSD au avut, vineri, o întâlnire în care l-au mandatat pe Mircea Geoană să solicite Executivului ca la rectificarea bugetară să ceară suplimentarea fondurilor pentru întreaga administraţie locală, indiferent de culoarea politică.

Nu este momentul conflictelor interne şi cu atât mai puţin a conflictelor duse prin intermediul presei, în PSD
Mircea Geoană

Nicolăescu a cerut sprijinul PSD

Ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a venit la grupul parlamentar al deputaţilor PSD pentru a cere sprijin împotriva moţiunii simple iniţiate de PD, a declarat, ieri, social-democratul Viorel Hrebenciuc. "Am avut o discuţie cu domnul Nicolăescu la cererea domniei sale. Domnia sa se va întâlni cu toate grupurile parlamentare pentru a prezenta maniera în care are de gând să descentralizeze activitatea în Ministerul Sănătăţii. În cadrul acestei discuţii, a cerut şi sprijinul grupului parlamentar al PSD", a precizat Hrebenciuc. Potrivit liderului deputaţilor PSD, ministrul nu va beneficia de sprijinul social-democrat în cazul moţiunii PD, tot aşa cum nici iniţiativa democrată nu va fi votată de pesedişti. Nicolăescu a anunţat însă că nu va demisiona, chiar dacă vreuna dintre moţiunile simple pe sănătate va trece de parlament.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite