Geoană, exclus din PSD?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană
Mircea Geoană

Preşedintele PSD, Victor Ponta, secondat de Adrian Năstase şi Ion Iliescu, se va întâlni săptămâna viitoare cu Mircea Geoană şi cu Ion Toma pentru a vedea dacă aceştia mai "continuă" în PSD.

Ponta a anunţat după şedinţa Biroului Permanent Naţional (BPN) că propunerea PSD Olt de suspendare din partid a vicepreşedintelui Ion Toma a fost validată cu doar două abţineri şi niciun vot "împotrivă". Dacă Ion Toma a declarat că, odată cu decizia de suspendare a sa din partid, BPN a luat act şi de demisia lui din această formaţiune, celor trei lideri PSD le mai rămâne de tranşat doar cazul Geoană, suspendat şase luni din partid.

Potrivit unor surse din partid, la şedinţa PSD, doar Ecaterina Andronescu şi Ion Iliescu s-au abţinut în privinţa propunerii PSD Olt de suspendare a lui Ion Toma, cunoscut ca fiind un apropiat al fostului şef al social-democraţilor, Mircea Geoană. De altfel, în toamna anului trecut, Toma a fost înlăturat şi de la şefia grupului senatorial, deţinută în prezent de Ilie Sârbu.

Geoană, acuzat că încearcă să creeze un nou partid

Pe de altă parte, fostul preşedinte al partidului Mircea Geoană a fost acuzat în BPN că ar intenţiona, împreună cu câţiva apropiaţi, printre care Ion Toma şi Florentin Gust, formarea unui partid nou sau a unei platforme în interiorul PSD. Potrivit unor surse citate de Mediafax, la discuţia despre sancţionarea lui Ion Toma, mai mulţi vicepreşedinţi au ridicat problema lui Mircea Geoană, acuzându-l că ar pune la cale iniţierea unei platforme critice în interiorul PSD sau formarea unui nou partid.

Conform aceloraşi surse, Adrian Năstase le-a spus membrilor BPN că Geoană, Toma, deputaţii Florentin Gust şi Radu Coclici, precum şi alţi apropiaţi ai lui Geoană din teritoriu s-ar fi întâlnit săptămâna trecută la Hotel Ramada. Discuţia de la Ramada, potrivit relatărilor din BPN, s-ar fi concentrat asupra iniţierii demersurilor de înfiinţare a unui nou partid, propunerea fiind făcută de Toma. Aceleaşi surse au declarat că, în BPN, Adrian Năstase ar fi arătat şi câteva formulare distribuite la Ramada, referitoare la identificarea tuturor membrilor PSD nemulţumiţi faţă de actuala conducere, inclusiv a celor care au plecat în ultima vreme din partid.

Sursele Mediafax au arătat că majoritatea membrilor BPN au ridicat problema sancţiunii lui Geoană, aflat deja în interiorul unei suspendări de şase luni din partid.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite