Geoană îşi face curaj în faţa lui Oprescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

voi face şi într-o scrisoare adresată membrilor noştri de partid şi, de ce nu, simpatizanţilor PSD, că sub nici o formă nu am să accept ca acest congres să reprezinte un subterfugiu sau o

voi face şi într-o scrisoare adresată membrilor noştri de partid şi, de ce nu, simpatizanţilor PSD, că sub nici o formă nu am să accept ca acest congres să reprezinte un subterfugiu sau o şmecherie prin care eu sau alţii din conducerea actuală să ne prelungim sub o formă sau alta mandatul. Avem alegeri pentru conducerea partidului la doi ani, în primăvara viitoare le vom organiza şi vom alege echipa de conducere a PSD", a precizat Mircea Geoană.
Filialele sunt reticente
Până la alegeri, PSD mai are de trecut un hop - revizuirea statutului. Forma agreată de preşedintele PSD, Mircea Geoană, nu este însă susţinută chiar de toate filialele, existând până acum cel puţin patru variante de lucru la noul statut. Supărarea unor filiale pleacă mai ales de la suspiciunea că Mircea Geoană ar intenţiona să-şi capete puteri sporite în partid.
PSD nu va vota bugetul pe 2007
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a reafirmat, luni, că parlamentarii acestei formaţiuni politice vor vota împotriva proiectului de buget de stat pe 2007. "Poziţia noastră este consecventă, este un buget antisocial care va reporni morişca inflaţiei", a spus Mircea Geoană. Liderul PSD a anunţat că departamentele partidului au fost însărcinate să facă un inventar de moţiuni simple şi, eventual, de moţiuni de cenzură pentru a fi introduse pe o temă socială.
Diaconescu a câştigat la masa verde
Cristian Diaconescu a ajuns preşedintele Comisiei pentru apărare din Senat, în locul lui George Maior, "prin decizia politică a BPN" şi nu prin votul senatorilor din grupul social-democraţilor. Votul de ieri de la grupul PSD din Senat pentru locul rămas vacant la conducerea Comisiei pentru apărare a fost cel puţin ciudat. Ca şi săptămâna trecută, cei doi candidaţi, Cristian Diaconescu şi Mihail Popescu, au obţinut acelaşi număr de voturi, 19 la 19. Pentru a nu cădea în ridicol şi a determina şi săptămâna viitoare alegeri, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a ieşit şi a declarat că Diaconescu este noul preşedinte al comisiei. "Pentru că BPN a recomandat grupului alegerea lui Cristi Diaconescu, şi neputându-se alege prin vot democratic, decizia politică a primat", a fost concluzia liderului social-democrat. În spatele uşilor închise însă, tensiunea a fost destul mare. Balotajul la care s-a ajuns l-a făcut pe Geoană să-l impună pe Diaconescu invocând decizia BPN. O asemenea remarcă l-a determinat pe Popescu să întrebe cu ce este mai politic Diaconescu faţă de el. Surse din grup spun că Ion Iliescu a cerut refacerea votului, dar fără ecou.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite