Geoană cheamă oltenii în ajutor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Confruntat cu criticile grupului de la Cluj, liderul PSD şi-a format un grup de sprijin alcătuit din filialele PSD din Oltenia Conflictele nerezolvate dintre diferite personalităţi din PSD

Confruntat cu criticile grupului de la Cluj, liderul PSD şi-a format un grup de sprijin alcătuit din filialele PSD din Oltenia

Conflictele nerezolvate dintre diferite personalităţi din PSD riscă să iasă la suprafaţă şi să ocupe agenda de astăzi a Comitetului Executiv Naţional, unde ar trebui să se discute despre strategia pe timp de vară a partidului.

Marian Vanghelie, Sorin Oprescu şi "grupul de la Cluj" vor fi personajele principale ale întâlnirii. Mircea Geoană beneficiază de întăriri, prin sprijinul "grupului din Oltenia", organizat ca o replică a "grupului de la Cluj", cunoscut pentru atitudinea sa critică faţă de conducerea PSD.

Vanghelie şi Dâncu au pus pariu pe funcţiile lor în cadrul unei emisiuni televizate, în urmă cu câteva săptămâni, spunând că acela care va fi mai puţin sprijinit de colegi trebuie să plece.

Conducerea centrală a partidului decretase oprirea războiului în presă între cele două tabere, dar Sorin Oprescu a redeschis, de curând, ostilităţile. Oprescu a spus că Vasile Dâncu, Ioan Rus şi Vasile Puşcaş trebuie să părăsească partidul pentru că intenţionează "slujirea spornică a lui Traian Băsescu". Oprescu mai declarase că Mircea Geoană ar trage partidul în jos.

În aceste condiţii, Geoană a declarat, miercuri, că organizaţia de Bucureşti, condusă de Marian Vanghelie, va decide ce măsuri se impun pentru declaraţiile lui Oprescu. Mircea Geoană se referă la o decizie a PSD, prin care s-a stabilit că cei care vor critica partidul în presă riscă sancţiuni severe.

Şeful PSD, primeşte întăriri

Mircea Geoană se bucură de sprijinul acordat de "grupul din Oltenia", intitulat oficial Comitetul Politic Consultativ. Această structură reuneşte filialele PSD din Gorj, Mehedinţi, Olt, Dolj şi Vâlcea.

"Am spus-o şi o mai spun ori de câte ori va fi nevoie: nu suntem o replică a grupului de la Cluj, aşa cum se speculează. Suntem prea puternici pentru a fi consideraţi o replică. Îl informez acum pe domnul preşedinte că va trebui să le dea oltenilor posturile de miniştri pe care le merită", a spus, miercuri, senatorul Ioan Toma, preşedintele PSD Olt. Geoană a declarat, tot miercuri, la Slatina, că "grupul de la Cluj" este o creaţie a presei, în timp ce "grupul din Oltenia" are menirea să eficientizeze relaţiile din partid. "Între mine şi Ioan Rus nu aş putea spune că există relaţii reci. Suntem prieteni şi colegi, dar acest lucru nu înseamnă că suntem întotdeauna de acord. (…) Dacă grupul din Oltenia este unul ce îşi propune să eficientizeze relaţiile grupul de la Cluj este o creaţie a mediei şi clasei politice", a spus Mircea Geoană.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite