Geoană caută sprijin în PSD pentru anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce i-a cerut lui Tăriceanu să plece de la Palatul Victoria, şeful PSD are programate câteva întâlniri cu pesediştii în care va explica beneficiile obţinute prin comasarea

După ce i-a cerut lui Tăriceanu să plece de la Palatul Victoria, şeful PSD are programate câteva întâlniri cu pesediştii în care va explica beneficiile obţinute prin comasarea alegerilor.

Iniţiativa politică a lui Mircea Geoană de a cere demisia guvernului a stârnit controverse în interiorul partidului. O parte din social-democraţi s-au arătat nemulţumiţi de perspectiva unor alegeri anticipate, în condiţiile în care premierul ar demisiona şi preşedintele ar numi un prim-ministru de la PD-L. Mircea Geoană susţine că, dimpotrivă, anticipatele ar fi benefice pentru PSD.

Cheltuielile pentru o singură campanie electorală ar fi mai mici, iar PSD ar rămâne în cărţi pentru formarea viitorului guvern, afirmă preşedintele PSD. Înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional, Geoană a avut o altă întâlnire, cu doar câţiva vicepreşedinţi. Acolo, ca şi la BPN, el le-a spus că a vorbit cu Tăriceanu şi că va purta negocieri cu liberalii pentru ca aceştia să părăsească guvernarea şi să se poată organiza anticipate.


La BPN, Geoană a mai cerut devansarea, pentru miercuri, a Comitetului Executiv Naţional, care ar trebui să dea semnalul că PSD se va ocupa exclusiv de problema guvernului liberal. După şedinţele de ieri ale PSD şi PNL, la vicepreşedinţii social-democraţi a ajuns vorba că Geoană şi Tăriceanu nu s-au întâlnit. În dimineaţa acestei zile, Geoană a programat o altă şedinţă de taină, unde pesediştii îi vor cere explicaţii suplimentare.


CEX - momentul adevărului


"Avântul organizaţiilor nu e o glumă", au declarat surse de la vârful PSD. Tema fundamentală este Năstase, dar acesta nu beneficiază de un sprijin semnificativ în teritoriu. Însă se pare că în partid s-a format o masă critică de contestatari ai lui Mircea Geoană.

Principala ameninţare nu ar veni din partea lui Năstase, ci de la Cristian Diaconescu. Scaunul de preşedinte de partid pe care stă Geoană este şubred, au explicat lideri PSD, în condiţiile în care unor şefi de filiale le-ar surâde un preşedinte precum Diaconescu. Apele vor fi tranşate la Comitetul Executiv de miercuri.

Anticipatele sunt "discuţii la bere"

Tăriceanu i-a transmis ieri lui Mircea Geoană, care a cerut demisia de onoare a guvernului, că are la îndemână moţiunea de cenzură. PNL nu a discutat în şedinţă o altă propunere a PSD - cumularea alegerilor locale şi parlamentare şi declanşarea alegerilor anticipate.

Premierul a declarat că va discuta cu partidele parlamentare stabilirea datei alegerilor locale şi a precizat că acestea se vor ţine la termen. Liberalii au infirmat zvonurile privind negocierile secrete dintre PNL şi PSD pentru declanşarea anticipatelor. "Dacă s-au întâlnit la o bere Olteanu şi Hrebenciuc şi au discutat e una, dar discuţii oficiale între cele două partide nu au existat", declară surse din PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite