Geoană îşi anunţă candidatura la şefia PSD, atacându-l pe şeful statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul Mircea Geoană a intrat, ieri, oficial, în lupta pentru un nou mandat în fruntea PSD. Geoană i-a rugat pe social-democraţii doljeni, organizaţie din care face parte, să-l sprijine

Senatorul Mircea Geoană a intrat, ieri, oficial, în lupta pentru un nou mandat în fruntea PSD. Geoană i-a rugat pe social-democraţii doljeni, organizaţie din care face parte, să-l sprijine pentru a candida la şefia PSD.
"Cer sprijinul organizaţiei din care fac parte pentru a candida pentru un nou mandat în fruntea PSD la Congresul Extraordinar din decembrie. De unde puteam să candiez, dacă nu de aici de la mine de acasă, de aici de la Craiova, din inima Olteniei", şi-a început Geoană discursul de campanie. Moment în care social-democraţii doljeni au izbucnit în aplauze. Liderul social-democrat le-a dezvăluit colegilor săi şi obiectivul pe care îl va avea ca preşedinte al PSD. "Singurul scop al mandatului meu este de a readuce partidul nostru la guvernare şi de a scăpa conducerea ţării de actuala alianţă portocalie mincinoasă şi atât de păguboasă pentru România. Daţi-mi o echipă de care am nevoie şi vă garantez victoria. Vă garantez că vom avea un prim-ministru din Oltenia (n.r. Mircea Geoană), din 2008", a spus Geoană.
"Bine ai venit acasă, Mircea!"
Pesediştii doljeni au fost încântaţi de faptul că Mircea Geoană le-a cerut sprijinul. "Bine ai venit acasă, Mircea", i-a spus preşedintele executiv al PSD Dolj, Ion Prioteasa. "Suntem mândri ca bunul nostru cel mai de preţ din organizaţie să-l sprijinim la şefia PSD. Vă sprijin, cum să nu vă sprijinim domnule preşedinte", a continuat Prioteasa. Şefa pesedistelor doljene i-a spus lui Geoană că este singurul euroamerican din ţară. "Domnul Mircea Geoană ştie să conducă. El nu trimite femeile pe centura politicii. El este singurul care ştie să comunice euroamericăneşte", a spus şefa Organizaţiei de femei a PSD Dolj, Lili Schutz.
Băsescu, comparat cu Ceauşescu
Discursul lui Geoană în faţa pesediştilor doljeni a fost deosebit de violent la adresa lui Traian Băsescu. Geoană l-a comparat pe Băsescu cu fostul dictator Nicolae Ceauşescu. "L-am văzut pe Traian Băsescu în imagini şi în poze cu preşedintele Gaddafi. Imaginile îmi aduc aminte de cele din urmă cu 20 de ani, când un alt lider al României dădea mâna cu acelaşi Gadaffi", a spus Geoană, care a catalogat drept păguboasă politica externă a României. "Vreau să-l întreb pe Traian Băsescu şi pe Călin Popescu Tăriceanu cum a fost posibil ca, în mandatul lor, România să renunţe la cele 2 miliarde de dolari, datoria Irakului faţă de ţara noastră. Vreau să-l întreb pe Traian Băsescu dacă atunci când a băut şpriţul cu preşedintele Republicii Moldova nu a observat că aceştia îşi întorc din nou faţă către Moscova". Geoană a mai spus că Băsescu nu poate condamna comunismul, pentru că este un produs al "securismului şi comunismului". Mircea Geoană le-a făcut o recomandare adversarilor de la PD. "Cred că membrii Partidului Democrat ar trebui să se ducă la primărie şi să-şi radieze prenumele. Toţi ar trebui să se cheme Traian: Traina Boc, Traian Berceanu, Traian Blaga", a spus Geoană.

Sfat
"Liberalii să nu se lase încălecaţi de Băsescu"
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a comentat, ieri, şi demisia din funcţia de vicepreşedinte al PNL a ministrului agriculturii, Gheorghe Flutur. "Când văd degringolada de la PNL, mă felicit că am organizat Congresul Extrordinar în decembrie. Ceea ce a făcut astăzi domnul Flutur va duce la o criză de guvernare. Traian Băsescu îşi duce la îndeplinire planul diabolic de a-şi devora aliaţii. Degringolada din PNL înseamnă, în primul rând, că liberalii îi predau la cheie partidul lui Traian Băsescu, acest despot luminat al ţării . Tot ceea ce se întâmplă acum în PNL are, din punctul meu de vedere, un iz de trădare. Maniera în care PNL se comportă exact înainte de intrarea României în Uniunea Europeană este inacceptabilă!", a spus Geoană. "Îi sfătuiesc pe liberali să nu se lase încălecaţi de Băsescu", a conchis Geoană. (M.P.)

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite