Geoană, candidatul lui Adrian Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În schimbul susţinerii candidaturii lui Mircea Geoană la prezidenţiale, Adrian Năstase cere mesaje clare şi neechivoce. Adrian Năstase a declarat, la Antena 3, că a venit momentul ca preşedintele social-democrat, Mircea Geoană, să intre în campania pentru prezidenţiale.

Fostul prim ministru a declarat că ia serios în calcul să nu mai candideze la prezidenţiale. Preşedintele Consiliului Naţional al PSD este considerat o alternativă la Mircea Geoană, în ce priveşte candidatul social democraţilor la prezidenţiale.

Ministrul Marian Sârbu presupune că este posibil ca Adrian Năstase şi Mircea Geoană să fi avut o discuţie. Sârbu consideră, la fel ca şi Adrian Năstase, că „ar trebui grăbit calendarul prezidenţialelor”.

„Probabil face un pas înapoi”, comentează surse din PSD declaraţia lui Adrian Năstase. Sursele citate precizează că Mircea Geoană „nu are susţinerea întregului partid”, dar arată că nu prea există altă „soluţie” pe care ar putea conta partidul la prezidenţiale.

„Să nu existe risc de înţelegere cu Băsescu!”

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a formulat mai multe condiţii pe care ar trebui să le îndeplinească Mircea Geoană, dacă acesta doreşte să aibă şanse de succes la prezidenţiale. „Mircea Geoană va trebui să dea nişte mesaje clare, neechivoce şi să nu lase senzaţia că există cel mai mic risc de înţelegere cu Traian Băsescu”, a declarat Năstase.

Liderul PSD i-a solicitat lui Mircea Geoană să intre „din acest moment într-o campanie de tip prezidenţial”. Năstase i-a promis lui Geoană sprijin solid din partea sa şi a acelor membri de partid care consideră mandatul lui Traian Băsescu „o paranteză în istorie”.

„El va avea un sprijin solid nu doar din partea mea, ci şi a colegilor de partid, a celor care văd că
Traian Băsescu a reprezentat o paranteză în istorie pentru România şi că a dus ţara într-o stare de piesă de marionete“, a declarat Adrian Năstase.

După senatorul Ion Chelaru, ieri, un alt senator social democrat, Gheorghe Pop, a declarat că ar fi momentul ca PSD să iasă de la guvernare.

„Cred că pentru PSD ieşirea de la guvernare ar fi cea mai bună soluţie (...), cât timp Guvernul este condus de Traian Băsescu”, a declarat Pop.

Anticipate, dacă Băsescu demisionează

Prezidenţialele ar putea avea loc în noiembrie, precizează senatorul UDMR Gyorgy Frunda. Scrutinul anticipat este posibil doar dacă şeful statului demisionează, mandatul său de 5 ani fiind obligatoriu, spune el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite