Geoană a bătut palma cu Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele a venit la întrunirea electorală PSD Bucureşti, unde a declarat că social-democraţii trebuie să se reformeze şi a amintit că Iliescu le-a mulţumit minerilor în aceeaşi

Preşedintele a venit la întrunirea electorală PSD Bucureşti, unde a declarat că social-democraţii trebuie să se reformeze şi a amintit că Iliescu le-a mulţumit minerilor în aceeaşi sală

"Sunteţi partenerul meu şi eu sunt partenerul dumneavoastră la acest referendum", a anunţat Traian Băsescu noua relaţie dintre el şi PSD. Şeful statului a dat curs invitaţiei adresate de Mircea Geoană şi Marian Vanghelie fiind prezent aseară la lansarea eurocandidaţilor PSD Bucureşti.

În ciuda felicitărilor şi mulţumirilor reciproce pentru susţinerea uninominalului pe care Geoană şi Băsescu şi le-au făcut, comportamentul şi discursul lui Băsescu au fost agresive şi reci.

Traian Băsescu nu a ratat ocazia să-l atace pe Ion Iliescu. Preşedintele a lăsat să se înţeleagă că aprecierea pe care o poartă social-democraţilor se rezumă strict la votul uninominal. Titularul de la Cotroceni le-a spus celor peste 1.000 de pesedişti de la Romexpo că se bucură că PSD susţine acelaşi tip de vot propus de el în decretul pentru declanşarea referendumului.

"Votul uninominal este singura soluţie onorabilă faţă de români. Aveţi susţinerea mea pentru că o susţineţi", a continuat preşedintele. Traian Băsescu a participat la evenimentul de lansare a candidaţilor PSD pentru euroalegeri, în condiţiile în care Mircea Geoană şi Marian Vanghelie îl invitaseră, fiind convinşi că şeful statului nu o să vină.

Băsescu a sosit exact în momentul în care Mircea Geoană declara că regreta faptul că preşedintele României nu a onorat invitaţia pesediştilor. Şeful statului l-a ascultat pe Mircea Geoană vorbind aproape o oră, timp în care îi arunca priviri ucigătoare liderului PSD.

Când a venit rândul său să vorbească, Băsescu a avut succes printre pesedişti, care nu de puţine ori au vrut să-i întrerupă discursul cu aplauze, dar au fost rapid calmaţi de colegii de partid.

"Sunteţi un partid nereformat"

"Principalul motiv pentru care sunt astăzi aici este să vă spun că şi dumneavoastră aveţi nevoie să fiţi reformaţi de către electorat. Sunteţi cel mai mare partid din parlament în momentul de faţă (sala: "PSD! PSD! PSD!).

Iar refuzul celui mai mare partid din Parlamentul României de a se reforma rapid face din votul uninominal instrumentul care vă va ajuta ca peste două-trei legislaturi să redeveniţi cel mai mare partid", a spus Băsescu.

"Vreau să fac un arc în timp legat de Romexpo. Nu ştiu dacă vă aduceţi aminte că în "90 aici se mulţumea minerilor, iar astăzi, tot aici, discutăm de alegeri europarlamentare şi vot uninominal", a tunat Băsescu şi sala plină ochi de pesedişti a început să-l huiduie. Şeful statului a continuat. "Diferenţa dintre "90 şi astăzi arată drumul lung parcurs de societatea românească (vociferări, rumoare şi strigăte cu "Flota!").

Faptul că susţineţi votul uninominal arată că aţi înţeles esenţa momentului", a spus Băsescu în încheierea discursului său. Auditoriul, simţind momentul dificil pentru Ion Iliescu, a început să strige: "Iliescu! Iliescu! Iliescu!", în timp ce Băsescu se îndrepta spre ieşire. Înainte de plecare, preşedintele a dat mâna cu toţi cei din primul rând al prezidiului, fără să-l ia în considerare pe Ion Iliescu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite