Geoană: România are nevoie în acest moment de un nou Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană
Mircea Geoană

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat că România are nevoie de un nou Guvern, unul care să fie în stare să ia o serie de măsuri anti-ciclice, care să conducă spre relansare economică.

Potrivit lui Geoană, Guvernul condus de Emil Boc, a acţionat în contradicţie cu sugestiile Fondului Monetar Internaţional din urmă cu o lună, care se opuneau tăierilor de pensii şi salarii, precum şi majorării unor taxe esenţiale cum ar fi TVA, relatează Agerpres.

''Acest nou Guvern trebuie să prezinte Parlamentului un nou proiect de buget, în care cheltuielile statului român trebuie reanalizate şi reprioritizate. Pentru că deciziile sale au fost invalidate de către Curtea Constituţională şi pentru că ia, cu încăpăţânare, decizii împotriva cetăţenilor României, Guvernul Boc trebuie să îşi dea demisia'', a spus Miercea Geoană.

''Din nefericire, Guvernul caută în continuare doar soluţii contabiliceşti de a-şi închide deficitul. Din păcate, aceste soluţii se vor regăsi în buzunarele românilor sau pe masa acestora. (...) Potrivit specialiştilor, majorarea TVA va genera o inflaţie suplimentară de aproximativ 3,5%, ceea ce va reduce şi mai mult puterea de cumpărare a populaţiei, iar ţinta de inflaţie a BNR nu va mai putea fi respectată. În ceea ce priveşte puterea de cumpărare, aceasta va scădea cu 30%, ca urmare a scăderii salariilor şi a creşterii TVA'', a explicat Geoană.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite