Geoană: E greu ca decizia în cazul Voicu să fie schimbată sau anulată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană, preşedintele Senatului
Mircea Geoană, preşedintele Senatului

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, astăzi, la sediul PSD, că este "relativ greu" ca decizia Senatului în cazul senatorului Cătălin Voicu să fie inversată sau anulată.

"Din punct de vedere al infirmării votului din Senat, este relativ greu ca o decizie internă a unei Camere a Parlamentului să fie inversată sau anulată, cu excepţia unei situaţii deosebite pe care Comisia juridică ar putea-o identifica", a precizat Geoană, citat de Mediafax.

El a precizat că, în situaţia solicitării lui Voicu, se va merge pe o cale procedurală "clasică", astfel încât Comisia juridică să dea un punct de vedere, care să fie ulterior, reanalizat de către Biroul Permanent al Senatului.

"Deci, din punctul nostru de vedere vom merge pe o cale procedurală clasică, obişnuită, şi Comisia juridică va fi încurajată să ne dea într-un termen cât mai scurt un punct de vedere pe care să-l readucem în Biroul Permanent al Senatului", a spus Geoană.

Ponta i-a cerut lui Geoană să apere Senatul şi partidul de interferenţe în actul de justiţie


Anterior, preşedintele PSD, Victor Ponta, i-a cerut lui Mircea Geaonă să acţioneze în aşa fel încât să protejeze Senatul şi partidul de orice interferenţe în justiţie a uramare a solicitării lui Cătălin Voicu de a fi audiat în plen.

"Am discutat cu preşedintele Comisiei juridice din Senat, domnul senator Greblă, şi mi s-a explicat că s-au respectat absolut toate procedurile în cazul domnului Voicu şi că nu se mai pune problema, în mod serios vorbind, politic şi juridic, reluării unui vot. Lucrurile sunt tranşate atât din punctul nostru de vedere ca partid, când am spus foarte clar că domnul Voicu, ca orice alt om de altfel trebuie să meargă în faţa judecătorilor, cât şi din punctul de vedere al Senatului. Domnul Mircea Geoană, în dubla sa calitate, de preşedinte al Senatului, dar şi de membru PSD cred că trebuie să acţioneze tocmai pentru a proteja Senatul şi partidul de orice interferenţe în actul justiţiei, indiferent de considerentele personale, pe care poate le are", a declarat astăzi Ponta la RFI România.

Întrebat dacă este de părere că s-ar impune anumite modificări în ceea ce priveşte imunitatea parlamentară, preşedintele PSD a răspuns: "Dacă o să considerăm că e bine ca un parlamentar să fie arestat, fără măcar să mai fie informată Camera din care face parte, putem să mergem pe această direcţie. Am fi singura ţară democratică cu un asemenea sistem, dar mă rog, noi întotdeauna suntem speciali din toate punctele de vedere".

Senatul şi-a dat miercuri acordul pentru arestarea lui Cătălin Voicu în timp ce acesta era internat la Spitalul Universitar din Capitală. Joi, senatorul Cătălin Voicu a trimis o scrisoare Biroului Permanent al Senatului, motivând că votul dat în favoarea arestării sale nu este valabil pentru că nu a fost ascultat în plen. El a cerut să fie audiat în prima şedinţă a plenului

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite