Geoană: România trebuie să răspundă cu demnitate pe subiectul romilor din Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană
Mircea Geoană

Preşedintele Comisiei de politică externă din Senat, Mircea Geoană, a susţinut, miercuri, că România trebuie să răspundă cu demnitate dar şi cu pragmatism pe subiectul cetăţenilor români de etnie romă care trăiesc pe teritoriul Franţei.

„Sunt convins că, în întâlnirile la nivel de Guvern de azi, poziţia României va fi exprimată extrem de clar. Nu este prima oară când acest subiect apare cu violenţă, mai ales în limbajul politic, în multe ţări europene şi România trebuie să răspundă, cred eu, cu demnitate, dar şi cu pragmatism. Trebuie să recunoaştem că o anumită problemă există, că sunt cetăţeni români care creează dificultăţi în aceste ţări, şi acolo trebuie să fim şi noi mult mai fermi. Sper ca împreună să găsim un limbaj care să ne permită să ne respectăm reciproc în relaţia cu Franţa şi cu guvernul socialist de la Paris“, a afirmat Geoană, la finalul discuţiilor cu Bogdan Aurescu, secretar de stat în MAE.

Geoană şi-a exprimat speranţa că, pe viitor, relaţiile cu autorităţile de la Paris referitor la acest subiect vor fi mai destinse.

„Sper să fie o atmosferă şi o retorică mult mai pozitivă decât cea avută în perioada administraţiei Sarkozy. Eu cred că această retorică nu face bine. Franţa are nevoie de un aliat în această regiune, care este România“, a adăugat Geoană.

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, şi ministrul-delegat pentru Afaceri Europene, Bernard Cazeneuve, vor avea, miercuri, la Bucureşti, întâlniri cu preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta şi cu miniştrii Muncii şi de Interne, Mariana Câmpeanu şi Mircea Duşa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite