Geoană despre Ponta: “A nu candida la prezidenţiale înseamnă a recunoaşte că nu eşti un adevărat lider”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană
Mircea Geoană

Într-o postare pe blogul personal, fostul lider al PSD, Mircea Geoană, îl taxează pe actualul şef al partidului, Victor Ponta, pentru declaraţia conform căreia PSD ar putea da premierul, iar PNL preşedintele.

Afirmaţia lui Geoană vine în contextul în care Victor Ponta vorbea în urmă cu două săptămâni la Pro Tv despre varianta în care PSD să dea premierul, iar PNL preşedintele.

" Eu înţeleg că este nevoie de o relaţie cu liberalii, este nevoie să mai cedezi, dar nu fotoliul prezidenţial. Pentru partid, a nu candida ca preşedinte de partid este a recunoaşte că de fapt nu eşti un adevărat lider", spune Geoană. Fostul candidat al social-democraţilor la preşedinţie explică regula care a funcţionat ani la rând în partid: preşedintele PSD era cel care se arunca în bătălia pentru Cotroceni.

"Cred că este foarte greu să pretinzi că eşti preşedinte la PSD sau şef la PSD şi să nu-ţi propui să ajungi preşedintele României. De aceea cred că declaraţiile lui Victor Ponta au creat confuzie în interiorul partidului nostru şi la baza de partid", este de părere Geoană.

Tot pe blog fostul candidat la Cotroceni povesteşte cum Victor Ponta, purtătorul său de cuvânt în campanie, l-a învăţat să mintă în legătura cu vizita pe care Geoană a făcut-o acasă la Sorin Ovidiu Vântu. Ponta a negat însă imediat, cu o replică acidă. Alimentate de aceste dezvăluiri, tensiunile dintre Geoană şi Ponta par să răbufnească din nou, după ce cu doar o săptămână în urmă cei doi au avut o dispută în şedinţa forului de conducere al PSD. Atunci Ponta I-a reproşat lui Geoană că a vorbit despre intenţia de a-şi retrage semnătura de pe moţiunea de cenzură depusă pe legea educaţiei, în condiţiile în care partidul decisese să continue cu moţiunea.

"M-am săturat!", ar fi răbufnit Ponta, acuzându-l pe Geoană că îşi face doar jocurile personale, fără a ţine seama de interesele partidului. În primăvară, Mircea Geoană a fost la un pas de a fi suspendat din PSD, supărând conducerea social-democraţilor şi mai ales pe Victor Ponta cu declaraţii "contrare liniei partidului". Geoană a scăpat atunci de sancţiune dar a primit interdicţia de a mai vorbi public în numele partidului timp de şase luni.

Fostul lider al PSD a înfiinţat recent o platformă civico-politico, denumită Comitetul Naţional pentru Dezvoltare, care, după cum se în unele cercuri politice, I-ar putea asigura vizibilitatea în spaţiul public dacă relaţia cu PSD se va deteriora iremediabil.

În postările video de pe blogul personal, intitulate "La un an de la prezidenţiale", fostul contracandidat al lui Traian Băsescu povesteşte ce a învăţat din campania electrală, cât de mult s-a schimbat, dezvăluie satisfacţiile şi dezamăgirile trăite în cursa pentru Cotroceni, dar şi motivele care l-au determinat să-l viziteze pe Sorin Ovidiu Vântu în noaptea de dinaintea confruntării electorale televizate cu Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite