Geoană şi Oprescu se încălzesc pentru bătălia de la Congres

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru fiecare funcţie, fie de vicepreşedinte regional, fie de preşedinte pentru un domeniu de activitate, sau secretar general vor exista cel puţin doi candidaţi. Atât preşedintele Mircea


Pentru fiecare funcţie, fie de vicepreşedinte regional, fie de preşedinte pentru un domeniu de activitate, sau secretar general vor exista cel puţin doi candidaţi. Atât preşedintele Mircea Geoană, cât şi Sorin Oprescu şi-au depus candidaturile pentru conducerea partidului. Dosarul lui Geoană era pregătit de câteva zile, însă lipsea semnătura preşedintelui organizaţiei (PSD Dolj), care să ateste că liderul PSD şi-a plătit cotizaţia la zi. Potrivit unei reguli de depunere a candidaturilor, cei care se înscriu în cursa pentru una dintre funcţiile de conducere vor trebui să aibă în dosar un CV, o adeverinţă de la organizaţia de care aparţin că şi-au plătit la zi cotizaţia şi o declaraţie pe proprie răspundere, în care să precizeze dacă au colaborat sau nu cu fosta Securitate.
Organizaţia Bucureşti a găzduit prima confruntare
La conferinţa extraordinară a PSD Bucureşti s-a luat decizia ca fiecare delegat să voteze aşa cum vrea, fără să primească niciun fel de "recomandare". Fostul preşedinte al PSD, Ion Iliescu, şi-a amintit că în sala unde s-a ţinut şedinţa PSD Bucureşti a avut loc şi ruperea unei părţi din PDSR, parte care a format ApR-ul lui Teodor Meleşcanu. Liderul social-democraţilor bucureşteni, Sorin Oprescu, a lansat, după şedinţa BPN, un avertisment colegilor de partid care "şi-au luat o porţie dublă de democraţie şi cred că pot avea centre de influenţă". El a afirmat că are senzaţia câteodată că "s-a încheiat deja congresul" şi a criticat "jocurile de culise care se fac, în preajma acestuia, în spatele uşilor închise". Preşedintele PSD Bucureşti a afirmat că nu se va schimba nimic în partid, dacă acesta va fi condus, în continuare, de aceeaşi persoană.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite