Reacţii la retrimiterea Legii Pensiilor în Parlament: PSD, UDMR, PC sunt de acord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat joi  că se bucură de faptul că preşedintele Traian Băsescu a decis să retrimită Legea Pensiilor în Parlament

ORA 16.42 Victor Ponta, liderul PSD: "Era singura soluţie corectă, acceptabilă, pentru a detensiona o criză politică în România, era soluţia pe care o aşteptau în primul rând pensionarii. Băsescu a găsit o motivaţia acoperită constituţional, una diplomatică şi politică, una care dincolo de fondul ei are ca scop tocmai nepromulgarea legii şi amânarea unei crize politice majore.Băsescu a sancţionat inclusiv frauda din Parlament. Nu mă aşteptam că Băsescu să numere numărul de deputaţi care a votat aceasta lege"

ORA 16.30 Preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin: e primul gest corect al lui Traian Băsescu din cele două mandate, "unul corect, dar nu demn de laudă" şi că vârsta de pensionare a pensiilor este doar un motiv pentru Băsescu să nu certifice "frauda" comisă din Parlament.

ORA 16.15 Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu: e un mic progres care nu rezolvă problemele pensionarilor, astfel că sindicatele vor continua lupta pentru modificare

Mircea Geoană, preşedintele Senatului: "Decizia preşedintelui este un semn de recunoaştere că legea e imperfecta. In acest moment mingea e inapoi in Parlament. Eu incurajez parlamentarii sa incercam sa dam tarii o lege mai echilibrata, mai justa si care sa dureze mai mult de cateva luni cat ar putea sa dureze actualul Guvern"

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat că UDMR e de acord reducerea vârstei de pensionare la femei la 63 de ani, care, de fapt, a fost o propunere a Uniunii. "Atunci când s-a discutat această problemă în Camera Deputaţilor, am optat pentru această variantă: 63 de ani la femei şi 65 de ani la bărbaţi. Atunci ni s-a argumentat că nu ar fi de acord Uniunea Europeană. În continuare afirm că am avut dreptate şi este foarte bine că preşedintele a retrimis legea în Parlament. Vom vota pentru această variantă", a menţionat Marko Bela.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite