Geoană, la audieri: ICR trebuie reașezat pe un drum mai puțin controversat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană
Mircea Geoană

Președintele Comisiei de politică externă din Senat, Mircea Geoană, a declarat marți, la audierea candidaților pentru vicepreședinția ICR, că este nevoie ca instituția să-și "găsească cadența" și să se reașeze pe un "drum mai puțin controversat".

"Eu mi-aș dori ca odată cu o întâlnire pe care o vom avea cu dl Andrei Marga și cu cei doi vicepreședinți să avem o discuție mai aplicată cu privire la reașezarea ICR pe un drum mai puțin controversat. Avem nevoie de ICR. Este important ca această instituție să-și găsească cadența cât mai repede, este nevoie de un export de valoare și cultură", a declarat Geoană.

Secretarul comisiei de cultură din Senat, Radu F.Alexandru, a declarat și el că "în timpul cel mai scurt, în funcție și de agenda lui Andrei Marga, poate chiar săptămâna viitoare, să avem o întâlnire cu conducerea ICR", scrie NewsIn.

Comisiile reunite de Cultură și Externe din Senat îi audiază la această oră pe candidații la două funcții de vicepreședinte al ICR, Horia Răzvan Gârbea (propus de USL) și Vladimir Simon (susținut de PDL). După audiere, cei doi vor fi aprobați în plenul Senatului.

Andrei Marga a fost numit de Senat, la 11 septembrie, în funcția de președinte al ICR, fără să treacă prin audierile din comisiile de resort.

Citeşte şi:

Corina Şuteu, fost director ICR New York: Abordarea arhaică în politica culturală externă a României m-a făcut să demisionez

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite