Geoană: Alianţa utilizează metodele teroriştilor irakieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alianţa PNL-PD pentru faptul că a racolat primari PSD, folosind diferite metode de constrângere."Nu pot să nu remarc atitudinea mizerabilă a actualei puteri. PNL şi PD au pozat la alegerile din

Alianţa PNL-PD pentru faptul că a racolat primari PSD, folosind diferite metode de constrângere.
"Nu pot să nu remarc atitudinea mizerabilă a actualei puteri. PNL şi PD au pozat la alegerile din 2004 în repere ale moralităţii politice, ţipând ca din gură de şarpe împotriva migraţiei politice, pentru ca acum să se întreacă în presiuni şi şantaje mizerabile la adresa aleşilor PSD. Ceea ce au făcut PNL şi PD în aceste luni, în ultimul an rămas până la integrarea în Uniunea Europeană, reprezintă un atentat la adresa democraţiei. şantajul şi răpirea politică ale aleşilor opoziţiei sunt practici familiare teroriştilor din Irak, iar nu comportamente demne de partide ai căror lideri merg la Bruxelles ca parteneri ai lumii civilizate, democratice", a afirmat Geoană într-un interviu acordat Rompres. El a spus că evaluarea pe care o va face PSD în legătură cu aleşii locali care au dezertat la PNL sau PD va fi transmisă Congresului Puterilor Locale. Mircea Geoană a spus că ar fi "o ipocrizie" din partea sa să nege faptul că, în perioada 2001-2004, PSD "a contribuit la perpetuarea acestui fenomen".
Dragnea: PSD a pierdut 300 de primari
Preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene, Liviu Dragnea (PSD), a apreciat că, în prezent, principalul partid de opoziţie are cu 250-300 de primari mai puţin ca la alegerile din 2004. "Probabil că vom pierde 250-300, deci vom rămâne probabil în jur la 1.400-1.450, ceva de genul acesta", a spus Dragnea, la o emisiune a postului Radio România Actualităţi. El a susţinut că, în judeţul Teleorman, unde ocupă funcţia de preşedinte al consiliului judeţean, primarii PSD au fost permanent amendaţi şi ameninţaţi. În schimb, primarul din Costineşti a trecut la PD după ce a primit opt miliarde de lei pentru refacerea obeliscului din localitate. "Cum s-au dat 351 de miliarde, de exemplu, la Costineşti - şi cu totul întâmplător primarul de la Costineşti a trecut la PD - ca să refacă un canal de acolo şi au făcut şi obeliscul ăla, pe care îl ştie toată ţara, cu opt miliarde - care sunt de fapt doi piloni de beton", a arătat Liviu Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite