Gemenele Chiriţă, de la Realitatea TV, pe listele PD-L

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constanţa şi Cristina candidează din partea democrat-liberalilor pentru Consiliul General al Capitalei Constanţa şi Cristina Chiriţă, gemenele foste prezentatoare ale emisiunii"Jurnalul

Constanţa şi Cristina candidează din partea democrat-liberalilor pentru Consiliul General al Capitalei

Constanţa şi Cristina Chiriţă, gemenele foste prezentatoare ale emisiunii"Jurnalul de mare audienţă" de sâmbătă de la Realitatea, vor să devină consilieri locali. Ambele s-au înscris în PD-L şi acum candidează pentru două posturi de consilieri la Bucureşti.

Cele două gemene, care au căpătat notorietate după ce au prezentat un jurnal de ştiri la Realitatea TV, figurează pe locurile 53 şi 54 pe listele PD-L pentru Consiliul General al Capitalei. Membre ale organizaţiei PD-L, sector 3, din 2008, ele au fost propuse pentru candidatură de primarul Liviu Negoiţă.

"Au lucrat în media, cunosc problemele, sunt femei, persoane respectabile şi avem nevoie de experienţa lor", explică primarul Negoiţă alegerea făcută în cazul celor două surori gemene. Şeful organizaţiei PD-L de sector, Silvian Ionescu, spune că fetele au toată susţinerea politică a partidului.

Deşi sunt debutante în politică, Comisia pentru candidaturi a PD-L le-a făcut propunerea de a candida şi ele au acceptat-o. Întrebat dacă s-a gândit ce experienţă au cele două tinere în politică şi ce ar putea face dacă ar fi alese, Silvian Ionescu a spus că s-a gândit la cultură: "Nu se pricep la arhitectură şi urbanism, dar ar putea activa în comisia de artă şi cultură din administraţia Bucureştiului".

De la teatru la politică

Constanţa şi Cristina fac totul împreună: teatru, canto, televiziune şi, acum, politică. În vârstă de 28 de ani, născute pe 2 aprilie, cele două surori recunosc prin vocea Cristinei că nu au o experienţă politică bogată şi nu se aşteaptă să câştige.

"Acelaşi lucru îl spunem amândouă", spune Cristina la telefon, în numele tandemului: "Ni s-a propus, ne-am gândit de două ori şi am spus da". Ele nu şi-au făcut planuri mari legate de primărie. "Nu cred că vom fi alese", spune Cristina cu o sinceritate neobişnuită în politică. Întrebate de ce au trecut de la televiziune la PD-L, tot Cristina spune că au ales PD-L pentru că li s-a părut "soluţia cea mai bună la ora actuală".

Trei ani în televiziune

Constanţa şi Cristina Chiriţă au muncit trei ani în trustul Realitatea şi au prezentat jurnalul de mare audienţă de sâmbătă, de la 23.30, vreme de un an şi jumătate. "Am început acest proiect în televiziune ştiind că se va încheia la un moment dat.

Nu poţi să rămâi bătut în cuie", precizează Cristina. Cele două surori gemene au terminat Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi au fost alese să prezinte ştirile în tandem, proiect încheiat în ianuarie. Cristina şi Constanţa au jucat teatru împreună într-un spectacol special montat pentru ele la Teatrul Pod, de Cătălin Naum şi au frecventat, iarăşi împreună, cursuri de canto la Şcoala Populară de artă din Bucureşti.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite