Gâlceavă pe votul la Convenţia Naţională a PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ordinea votanţilor la Convenţia Naţională din mai este noul măr al discordiei dintre premierul Emil Boc şi secretarul general al PDL, Vasile Blaga, principalii aspiranţi la şefia partidului.

Potrivit unor surse democrat-liberale, premierul ar vrea ca votul delegaţilor să fie organizat în funcţie de judeţul din care aceştia provin, în timp ce Vasile Blaga ţine ca ordinea alfabetică să dicteze ordinea votanţilor.

În căutarea compromisului

Problema ar fi fost discutată de Boc şi Blaga, potrivit aceloraşi surse, şi în cadrul întâlnirii pe care au avut-o luni după-amiază la Guvern, fără ca cei doi să ajungă la un numitor comun. „Emil Boc şi Vasile Blaga nu au găsit o soluţie comună în privinţa organizării votului la 14-15 mai, decizia urmând să fie luată la următoarea şedinţă a Comisiei de organizare a alegerilor interne", a susţinut un democrat-liberal.

„Indiferent de ce s-a discutat la Guvern, sunt convins că, în final, se va ajunge la o Convenţie perfect democratică, iar votul secret va fi garantat printr-o procedură identică cu cea din 2001, când au candidat Traian Băsescu şi Petre Roman: vot în ordine alfabetică", a arătat vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu, semnatar al moţiunii lui Blaga.

Divergenţele pe tema organizării dintre cei doi candidaţi vin pe fondul atacurilor recente dintre cele două tabere, în privinţa cărora Blaga i-ar fi cerut socoteală premierului, potrivit surselor citate. Susţinătorii lui Boc, printre care şi Monica Macovei şi Elena Udrea, l-au acuzat pe secretarul general că are un blat cu Opoziţia şi este susţinut de „presa mogulească". Adepţii lui Blaga, prin intermediul lui Radu Berceanu, le-au pus la zid pe „unele blonde care erau cu Bittner şi Petrache, când PDL scria cartea neagră a guvernării", referindu-se la Udrea. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite