Ministrul Oprea i-a conferit Patriarhului BOR Emblema Onoarea Armatei României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Președintele UNPR, Gabriel Oprea, și-a alăturat formațiunea bărcii USL
Președintele UNPR, Gabriel Oprea, și-a alăturat formațiunea bărcii USL

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a conferit Emblema "Onoarea Armatei României" Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, cu ocazia Zilei Naţionale a României, informează MApN, precizând că în acest scop a fost organizată, joi, o ceremonie la Patriarhie.

"Sunt deosebit de onorat ca, în această zi sfântă pentru toţi românii, Ziua Naţională, ziua Ţării căreia i-am jurat credinţă - România - să ofer cea mai înaltă distincţie a Ministerului Apărării Naţionale Prea Fericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, una din marile personalităţi ale Ortodoxiei contemporane", a arătat ministrul Gabriel Oprea în cadrul ceremoniei, potrivit MApN.

Ministrul apărării naţionale a mai spus că nu este întâmplător faptul că cele două instituţii fundamentale ale statului român, Biserica şi Armata, ocupă primele locuri în ierarhia încrederii cetăţenilor. "De-a lungul ultimilor 150 de ani, prezenţa preoţilor în mijlocul trupei a contribuit hotărâtor la păstrarea unui moral ridicat al ostaşilor noştri, precum şi la menţinerea credinţei în victorie, în marile bătălii pe care armata le-a purtat întru libertatea şi unitatea poporului român", a spus Oprea.
Oprea a subliniat faptul că Emblema "Onoarea Armatei României", conferită în cadrul acestei ceremonii, "reprezintă o modestă recunoaştere din partea întregii oştiri, a contribuţiei Patriarhului la ridicarea prestigiului Armatei României în ţară şi în lume".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite