GIP îl acuză pe Răzvan Ungureanu de conflict de interese

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Răzvan Ungureanu, la redacţia "Adevărul" FOTO: Petrică Tănase
Mihai Răzvan Ungureanu, la redacţia "Adevărul" FOTO: Petrică Tănase

Grupul de Investigaţii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică, a sesizat Parchetul ICCJ în legătură cu conflictul de interese în care s-ar fi aflat fostul director SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, din cauza contractului soţiei acestuia cu firma austriacă OMV AG.

"Grupul de Investigaţii Politice (GIP) a sesizat Parchetul General în legătură cu conflictul de interese în care s-a aflat fostul director SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a cărui familie a primit 170.000 de euro în 2009 şi 2010 de la firma austriacă OMV AG", se arată într-un comunicat al GIP, remis, miercuri, agenţiei Mediafax.

GIP a sesizat Parchetul în legătură cu faptul că fostul director al SIE s-a aflat în conflict de interese începând cu anul 2009, când soţia sa a început să fie remunerată de OMV.

"În decembrie 2007 Mihai Răzvan Ungureanu a fost numit director al SIE, funcţie de demnitate publică asimilată rangului de ministru. Începând cu 2009, firma OMV a devenit principala sursă de venit a familiei Ungureanu, Daniela Ungureanu încasând de la aceasta câte 85.000 de euro pe an (7000 de euro pe lună), de aproape 6 ori mai mult decât încasa Mihai Răzvan Ungureanu de la SIE", se arată în comunicat.

Grupul de Investigaţii Politice arată că firma austriacă OMV AG face parte din zona de interes a SIE deoarece este proprietara Petrom, fiind una dintre firmele străine cu cele mai importante interese în România, cu rol strategic în domeniul energiei.

"Prin urmare, Mihai Răzvan Ungureanu s-a aflat în conflict de interese. Pe perioada în care a exercitat demnitatea publică de director SIE, Mihai Răzvan Ungureanu a avut un interes personal de natură patrimonială (cei 7.000 de euro pe lună primiţi de la OMV) care ar fi putut influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor sale (activitatea SIE referitoare la firma austriacă)", susţine GIP.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite