Fuziunea a murit, trăiască Alianţa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

public. "Am constatat cu toţii că acest proiect al fuziunii a generat mai multe controverse decât puncte comune, şi de aceea am hotărât împreună să punem punct escaladării acestor situaţii

public. "Am constatat cu toţii că acest proiect al fuziunii a generat mai multe controverse decât puncte comune, şi de aceea am hotărât împreună să punem punct escaladării acestor situaţii conflictuale, mai ales în public, şi proiectul fuziunii sigur că îl vom putea discuta în structurile de decizie ale Alianţei şi, în momentul în care vom lua o hotărâre, o vom face cunoscută publicului", a declarat liderul liberal, Călin Popescu Tăriceanu. Democratul Emil Boc a întărit şi el concluzia, arătând că Alianţa Dreptate şi Adevăr merge mai departe. "În pofida dorinţei unora de a nu funcţiona şi de a se destrăma, vă asigur că Alianţa nu se va destrăma", a arătat Boc.
Cei doi lideri au mai arătat că regretă "escaladarea" atacurilor reciproce din ultimele zile şi că s-a decis stoparea acestei atitudini publice. Liberalii au mai repurtat o victorie, determinându-i pe partenerii lor să declare că-şi asumă, în egală măsură, responsabilităţile actului de guvernare. Ca să demonstreze că parteneriatul PNL-PD nu este pe ducă, CNC-ul a stabilit participarea pe liste comune la alegerile locale parţiale, care se vor desfăşura la 2 aprilie în 11 localităţi.
Intenţia lui Călin Popescu Tăriceanu de a oferi o imagine a consensului absolut a fost zădărnicită de Emil Boc, imediat după declaraţiile de pace. La finalul declaraţiei comune de după şedinţa CNC, mai-marele liberalilor a refuzat să mai aştepte întrebările jurnaliştilor şi a pornit grăbit spre ieşire, având certitudinea că preşedintele PD îl va urma. Liderul democrat a preferat însă să rămână pe treptele sediului PNL şi să vorbească despre proiectul pediştilor de a crea un mare partid de centru-dreapta.
În cele din urmă, chiar şi viceprimarul Capitalei, Ludovic Orban, unul dintre criticii consecvenţi ai pediştilor, s-a arătat împăciuitor, arătând că va încerca rezolvarea problemelor de la sectorul 2 şi pe cele legate de primirea Elenei Udrea în PD, la nivelul conducerilor locale ale organizaţiilor. El şi-a rezervat însă dreptul de a riposta eventualelor atacuri ale preşedintelui Traian Băsescu.
PD nu-i apără pe liberali în faţa lui Băsescu
În spatele uşilor închise, liberalii le-au cerut socoteală colegilor de Alianţă pentru distanţarea acestora de actul guvernării, dar şi pentru desele atacuri ale preşedintelui Traian Băsescu asupra PNL. Surse din CNC susţin că unul dintre liderii PNL i-a cerut sec lui Emil Boc să iasă în public şi să-i ia apărarea lui Tăriceanu în confruntarea cu şeful statului. "Numai atunci vă vom crede că sunteţi sinceri în relaţia cu noi", ar fi arătat reprezentatul liberalilor. Pediştii au răspuns că nu pot controla acţiunile lui Băsescu şi că nu pot garanta că şeful statului nu-i va mai părui pe viitor. "Mergeţi şi rezolvaţi-vă singuri problemele cu Băsescu", i-ar fi îndemnat democratul Radu Berceanu pe oamenii lui Tăriceanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite