Fuziunea PNL-PD a cazut ca o frunza in vant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii si democratii par sa se fi impacat cu ideea ca nu se vor uni niciodata intr-un singur partid. Vicepresedintele PD, Sorin Frunzaverde, a declarat, ieri, la o dezbatere organizata de Fundatia

Liberalii si democratii par sa se fi impacat cu ideea ca nu se vor uni niciodata intr-un singur partid. Vicepresedintele PD, Sorin Frunzaverde, a declarat, ieri, la o dezbatere organizata de Fundatia "Horia Rusu", ca fuziunea cu PNL nu mai este o tema de actualitate. Asta nu inseamna ca nu mai vrem sa mai fim in alianta cu liberalii", a adaugat imediat liderul pedist, precizand ca recenta reorientare a PD catre doctrina populara este de mare folos partenerilor, care se simt mai bine intr-o coabitare cu un partid de dreapta decat intr-o relatie cu o formatiune de stanga. Ministrul Cristian David, membru in Biroul Permanent Central al PNL, a impartasit opinia partenerilor de Alianta in privinta fuziunii, chiar daca a folosit o formulare destul de ambigua la acest capitol. "Alianta PNL-PD raspunde din toate punctele de vedere alternativei de centru-dreapta care s-a vrut a fi aceasta guvernare (...) Este constructia politica cea mai potrivita", a aratat David.
Stoica prevede victoria stangii
Fostul presedinte lider liberal, Valeriu Stoica, si-a reluat, la dezbaterea de ieri, teza potrivit careia respingerea unei fuziuni cu PNL-PD va produce pierderi electorale masive pentru ambele partide. "Perdantul principal este PNL, care se deligitimeaza ca partid de dreapta si se indreapta catre centru-stanga (...) Esecul fuziunii va duce insa la o pierdere insemnata si pentru PD, desi pe moment acesta pare castigat, intrucat divizarea dreptei va duce la o sanctionare a dreptei in general la urmatoarele alegeri", a spus Stoica. El le-a prezis reprezentantilor celor doua partide viitorul in termeni matematici: "Divizarea dreptei, plus coruptia, plus incompetenta egal victoria stangii".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite