Funeriu, atac la Ponta: Legea Educaţiei blochează accesul în posturi universitare pentru plagiatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Funeriu
Daniel Funeriu

Consilierul prezidenţial pentru Educaţie, Daniel Funeriu, l-a atacat dur pe premierul Victor Ponta. Referitor la anunţul lui Ponta potrivit căruia legea Educaţiei trebuie modificată pentru a putea promova cadre universitare, Funeriu spune că, legea în vigoare blochează, în fapt, accesul în posturi universitare pentru plagiatori.

"Îl informez pe Victor Ponta că Legea Educaţiei permite promovarea cadrelor didactice de calitate, după proceduri transprente. Legea educaţiei blochează accesul plagiatorior, impostorilor şi celor care-şi falsifică CV-ul la posturi universitare, ceea ce îi deranjează pe Ponta şi pe prietenii săi. Lui Ponta şi colegilor de la USL le convine revenirea la legi care permit fraudatorilor şi impostorilor să promoveze. Simplul fapt că Victor Ponta a ajuns conferenţiar pe vechea lege ne arată că aceasta era greşită", a declarat Funeriu pentru Mediafax. Actuala lege a Educaţiei a fost adoptată şi pusă în aplicare în perioada în care Funeriu era ministru al Educaţiei. 

În altă ordine de idei, Funeriu mai spune că plagiatul lui Ponta "afectează grav credibilitatea cercetării din România".

"Mă mir că mai sunt universităţi care îl lasă să le treacă pragul. După verdictul de plagiator al Universităţii din Bucureşti orice universitate care îl acceptă în campusul ei este părtaşă la fraudă. E ca şi cum o bancă l-ar primi cu braţele deschise pe un hoţ", a mai afirmat Funeriu.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că Legea Educaţiei ar putea fi schimbată până la sfârşitul anului, întrucât are prevederi aberante, care împiedică promovarea unor noi cadre didactice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite