Funeriu nu s-a simţit atacat de EBA cu “inexactitudini”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a explicat la emisiunea "După 20 de ani" că a folosit corect cuvântul "inexactitudini", existent şi în Dicţionarul limbii române, şi că nu s-a simţit atacat de Elena Băsescu.

Democrat-liberalul a mai spus că aşa cum Silviu Brucan spunea că "ne va lua 20 de ani să învăţăm democraţia", "poate ne va mai lua încă 20 de ani să învăţăm să vorbim cât se poate de documentat şi de corect".

"Uneori e foarte bine să consultăm şi dicţionarele limbii române. În ultima săptămână s-a făcut foarte mare caz de utilizarea de ministrul Educaţiei a cuvântului privind »exactitudine». Dacă cei care au comentat ar fi avut decenţa să consulte dicţionarul limbii române editat de Academia Româna la pagina 175, ar fi văzut că acest cuvânt este în dicţionar, fiind folosit şi de Lovinescu, Oodobescu, de Eminescu", a spus ministrul Educaţiei, în emisiunea televizată.

"Eu nu am simţit niciun astfel de atac. Cred că ar fi bine să vedem şi alte lucruri cu care s-au ocupat europarlamentarii noştri şi ar fi bine să spuneţi şi alte iniţiative care sunt utile. Fiecare are libertatea să spună ce doreşte", a comentat Funeriu, referindu-se la comentariile europarlamentarului PDL Elena Băsescu privind "greşelile unor miniştri" şi la postările ei pe Twitter conţinând două link-uri către ştiri cu "inexactitudinile" reprezentantului Executivului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite