Funcţionarii guvernului s-au mutat la ministere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reorganizarea aparatului de lucru al guvernului, efectuată recent prin ordonanţă de urgenţă, nu face decât să redistribuie între diverse instituţii ale administraţiei centrale personalul

Reorganizarea aparatului de lucru al guvernului, efectuată recent prin ordonanţă de urgenţă, nu face decât să redistribuie între diverse instituţii ale administraţiei centrale personalul şi atribuţiile existente la Palatul Victoria. Reducerea de 198 de posturi (de la 1077 la 879), cu care se laudă autorii actului normativ, a fost obţinută prin detaşarea unor agenţii, autorităţi şi departamente de la Cancelaria primului-ministru ori Secretariatul General al Guvernului la unele ministere. În această situaţie se regăsesc, spre exemplu, Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat, Oficiul Central de Stat pentru Probleme Speciale (trecute la Administraţie şi Interne), Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci - la IMM-uri, Redacţia Publicaţiilor din Străinătate - la MAE sau Agenţia Nucleară - la Economie şi Finanţe. Un alt exemplu al reorganizării aparatului de lucru al guvernului îl constituie desfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, structură fără personalitate juridică din cadrul Cancelariei primului-ministru şi înfiinţarea... Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Economiei şi Finanţelor. Ordonanţa care aşteaptă acum votul parlamentului cuprinde şi un articol potrivit căruia personalul acestei entităţi îşi menţine nivelul salarizării dinaintea aplicării măsurii.

Premierul, şef policalificat

Ordonanţa lasă în continuare în coordonarea premierului, prin intermediul Cancelariei sale, nu mai puţin de 12 organisme. Tăriceanu are în responsabilitate, printre altele, Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, Agenţia Naţională pentru Sport sau pe cea Antidoping.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite