Fulga a fost creditat de SIE cu 45.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ca, în 2005, să-şi fi cumpărat locuinţe, tot în Bucureşti şi tot în rate, şi fostul director al SRI, Radu Timofte, precum şi cei patru adjuncţi de la comanda acestui serviciu secret.

ca, în 2005, să-şi fi cumpărat locuinţe, tot în Bucureşti şi tot în rate, şi fostul director al SRI, Radu Timofte, precum şi cei patru adjuncţi de la comanda acestui serviciu secret. Timofte şi-a achiziţionat cel mai mare dintre apartamente, de nu mai puţin de 220 mp. Deşi îl va achita în rate, din declaraţia de avere depusă la 11 octombrie, la rubrica referitoare la debite - inclusiv ipoteci -, lipseşte orice menţiune. şi-au mai luat apartamente de 190 mp directorii adjuncţi ai SRI, Marin Ionel şi Dumitru Zamfir. Ceilalţi doi secondanţi ai şefului SRI, Florian Coldea şi George Voinescu s-au ales cu locuinţe de doar 5-7 mp şi, respectiv 87 mp, probabil urmare a faptului că nu au ajuns în aceste funcţii superioare decât la sfârşitul lui 2005. Este posibil ca toate aceste achiziţii imobiliare să fi fost posibile datorită apariţiei legilor, care au permis angajaţilor din serviciile speciale să-şi cumpere locuinţele de serviciu, ca o măsură de protecţie socială.
Un alt element comun al declaraţiilor de avere este că soţiile a cel puţin doi din adjuncţii directorilor SRI, Florian Coldea şi George Voinescu, lucrează tot în structurile militare. Soţia lui Coldea a obţinut un venit anual, în 2005, de 26.500 lei noi de la SRI. Consoarta lui Voinescu este ofiţer, a câştigat, în 2005, 13.400 lei noi şi a lucrat la UM 0156. În cazul generalului Marin Ionel, în dreptul rubricii privind serviciul prestat de soţie în 2005 scrie doar "activitate profesională". În josul aceleaşi pagini a declaraţiei de avere, se arată că acest document este un act public, iar semnatarul răspunde penal pentru caracterul incomplet al datelor menţionate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite