Fulga si Timofte, primii pe lista neagra a PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Calin Popescu Tariceanu ii va cere personal sefului statului, la prima intalnire pe care cei doi o vor avea, sa inceapa procedurile de inlocuire a directorilor SRI si SIE, sustin surse

Premierul Calin Popescu Tariceanu ii va cere personal sefului statului, la prima intalnire pe care cei doi o vor avea, sa inceapa procedurile de inlocuire a directorilor SRI si SIE, sustin surse liberale. Liberalii nu sunt dispusi sa porneasca "un circ politic" pe aceasta tema si, de aceea, prefera sa nu implice intreaga Coalitie. PNL nu le va cere partenerilor de guvernare sa se solidarizeze cu pozitia lor, multumindu-se sa arunce mingea in terenul Cotrocenilor si sa astepte replica. ,Nu o sa institutionalizam rezolutia pe care a votat-o Delegatia PNL, ii vom informa doar pe colegii din Coalitie, iar Calin Popescu Tariceanu ii va comunica presedintelui dorinta noastra la intrevederea pe care o vor avea saptamana aceasta", ne-a declarat, ieri, un reprezentant al conducerii formatiunii liberale. Exponentii aripii radicale din PNL sustin insa ca primul-ministru ar trebui sa-i trimita o scrisoare oficiala sefului statului, in care sa-i ceara schimbarea din functii a sefilor serviciilor secrete si a celorlalte institutii ale statului considerate a fi conduse inca de oamenii PSD. In orice caz, acestia spun ca partidul trebuie sa faca toate demersurile posibile pentru a-si atinge scopurile. ,Daca Traian Basescu nu vrea sa renunte la Radu Timofte si Gheorghe Fulga, o sa facem o campanie publica impotriva acestora", sustine unul dintre membrii de la varful partidului. Foarte multi liberali sunt insa convinsi ca presedintele nu va da curs solicitarii lor si spun ca adoptarea rezolutiei a avut un alt scop: recastigarea electoratului PNL si convingerea acestuia ca nu liberalii sunt cei care se opun reformei profunde. Cererea de schimbare a sefilor de servicii secrete a fost un sah la Basescu. Este clar ca el nu doreste acest lucru si noi vrem sa aratam lucrul asta. Noi am facut pasul si acum asteptam ca seful statului sa raspunda", a declarat un alt membru al conducerii PNL.
PD nu ii sprijina pe liberali
Presedintele PD, Emil Boc, le-a reprosat liberalilor ca nu s-au consultat cu partidul sau atunci cand au adoptat rezolutia prin care cer presedintelui Basescu sa-i schimbe pe sefii serviciilor secrete. ,Cererile lui Orban ar trebui intai discutate in Alianta, si nu prin interme-diul presei. Asa facem si noi si ne informam mai intai partenerii de Alianta si apoi facem publica o decizie. Eu cred ca am castigat alegerile impreuna", a declarat Boc la Realitatea TV, in cadrul unei emisiuni la care a participat si liderul organizatiei PNL din Bucuresti, Ludovic Orban. Presedintele PD a mai aratat ca partidul sau nu se va alatura demersului PNL de a cere schimbarea sefilor serviciilor secrete, apreciind ca aceasta atributie ii apartine presedintelui Traian Basescu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite